Tijd om je interieur in een nieuw jasje steken? Denk dan zeker aan matching meubelbeslag dat perfect aansluit bij je interieurwensen. Met de juiste knoppen, handgrepen en scharnieren trek je de lijn van je interieur door tot in de kleinste details.

En eerlijk? Meubelbeslag is zoveel meer dan een detail. Passende afwerking maakt echt het verschil, zowel in look als in feel. Of je nu van landelijk houdt of eerder kiest voor een hedendaagse stijl: meubelbeslag maakt je visie af.

Net zo belangrijk in de keuze van het juiste meubelbeslag is dat het design gemakkelijk in de hand ligt. Dat comfort heb je nodig wanneer je elke dag dezelfde lade opentrekt.

Ontdek hoeveel er mogelijk is in onze catalogus

Om jou helemaal wegwijs te maken in de wereld van deurbeslag, vind je hier alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken.

1. Wat is meubelbeslag?

Bij “meubelbeslag” denken velen alleen aan handvatten voor meubels. Maar de term beslaat veel meer. In ons gamma van meubelbeslag zitten:

Met andere woorden: alles wat je nodig hebt om je meubels een unieke finishing touch te geven. Meubelknoppen om deuren te openen en te sluiten, scharnieren om de deur te laten bewegen … Het zijn de puntjes op de i van je interieur.

2. Waarop moet je letten wanneer je meubelbeslag uitkiest?

Nieuwe grepen om je keukenkastjes op te frissen of unieke knoppen die je kledingkast perfect doen aansluiten op de rest van je woondecor?

Dit zijn criteria om rekening mee te houden wanneer je meubelbeslag kiest:

  1. Het meubelbeslag moet perfect passen bij de stijl van de kamer.
  2. Het materiaal moet gemakkelijk te gebruiken zijn en goed in de hand liggen.
  3. Je keuze moet rekening houden met de functie van het meubel.

Functionaliteit is niet te onderschatten. Ben je op zoek naar keukengrepen voor lades die je intensief gebruikt? Of zoek je naar meubelknoppen voor een buffetkast die slechts af en toe wordt geopend?

Wij hebben alvast enkele tips voor jou bij de aankoop van nieuw meubelbeslag.

  • Gebruiksgemak: handgrepen verhogen het gebruiksgemak in kleine ruimtes zoals badkamers en besparen ook ruimte in de keuken. De reden? Door handgrepen te plaatsen, hoef je geen apart handdoekenrek meer te installeren. Je laat je handdoeken gewoon aan je handgreep drogen. Perfect voor minimalistische en hedendaagse interieurs.
  • Productieproces: overweeg ambachtelijk meubelbeslag. De troeven van dergelijk meubelbeslag zijn een tijdloze look, een intrinsieke kwaliteit en een uitgebreid gamma om uit te kiezen. Dankzij het productieproces in zandmallen en de afwerking met de hand, is het meubelbeslag van Dauby stuk voor stuk uniek. Een bijkomend voordeel? Net als kwaliteitsvolle wijn wordt het meubelbeslag beter met de jaren!
  • Materiaalkeuze: ons aanbod meubelbeslag bestaat in alle stijlen. Fan van tijdloos klassiek of toch meer liefhebber van een industriële look? Bij Dauby vind je alles om je interieurvisie door te trekken over de hele lijn. Het materiaal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast is niet elk materiaal geschikt voor een vochtige omgeving. Belangrijk voor het meubelbeslag in je badkamer!
  • Onderhoud: je meubelbeslag onderhouden is van vitaal belang als je er optimaal van wilt genieten. Het is dan ook belangrijk om de grepen voor je meubels regelmatig schoon te maken. Denk maar aan het meubelbeslag in de badkamer of de keuken. Maar ook die mooie dressing in je slaapkamer krijgt iedere dag wat te verduren.

Benieuwd naar wat wij jou te bieden hebben? Het Dauby-team staat je graag bij in je keuze. Ontdek onze collectie meubelbeslag in onze toonzaal in Wommelgem of vind je dichtstbijzijnde verdeler.

3. Meubelbeslag voor ingebouwde kasten

Inbouwkasten zijn vaak nuttig om de ruimte in kleine kamers optimaal in te delen. Daarom is het belangrijk om voor meubelbeslag voor ingebouwde kasten te kiezen dat vooral functioneel is en, indien nodig, weinig plaats inneemt. Maar wees gerust: je hoeft geen compromissen te sluiten op design. Ook het meubelbeslag voor je ingemaakte kasten is beschikbaar in een waaier van stijlen.

Hoe kies je dan het juiste meubelbeslag in dat enorme aanbod? Begin bij het begin. Ga je voor een meubelknop die je vastneemt om de kast te openen of kies je voor een meubelgreep?

Onze tip? Laat je leiden door één materiaal, afwerking of stijl en blijf daarbij. Je hoeft niet voor elk meubelstuk een ander beslag te kiezen om diepte in je woning te creëren. Je kiest één meubelbeslag waar je weg van bent en legt verder accenten in je raam- en deurbeslag. Dit zorgt voor een echt wauw-effect en laat een indruk na bij je gasten.

4. Het perfecte meubelbeslag voor jouw droomkeuken

De keuken is het hart van je huis. Het is een ontmoetingsplek voor je familie waar je gezellig kan bijkletsen, geniet van een huisbereide maaltijd of van een heerlijke kop koffie ‘s ochtends. Het spreekt dus voor zich dat je deze ruimte volledig wilt inrichten volgens jouw stijlwensen.

Daarbij hoort de keuze van het werkblad, de verlichting, de keukenkastjes en ga zo maar door.

Maar de kers op de taart, het neusje van de zalm? Dat is het meubelbeslag van jouw droomkeuken.

Welke stijl geniet jouw voorkeur? Kies je voor een retro of hedendaags meubelbeslag? Voor liefhebbers van een modern design is er de Pure-collectie. In de Giara– en Fama-collecties vind je dan weer retro- en antiek meubelbeslag.

5. Meubelbeslag op maat voor een mooi geheel

Ook in de badkamer, de slaapkamer en de woonkamer heb je ongetwijfeld een aantal meubels met opbergruimte. En ook die hebben meubelbeslag nodig.

Je meubelbeslag verdient aandacht. Want kies je goed? Dan heb je nog jaren plezier van je harmonieuze, doordachte interieur. Elke dag dat je erin leeft. Kies daarom voor een beslag dat bij jou en je levensstijl past, en trek dat door in je hele woning. Zo heb je een kleerkast in de slaapkamer die past bij de wastafel in de badkamer en de buffetkast in de woonkamer.

6. Het mooiste meubelbeslag dankzij traditionele materialen

Bij Dauby leggen we de nadruk op natuurlijke materialen zoals brons, smeedijzer, britannium, enzovoort. Wist je dat deze metaallegeringen al eeuwenlang gebruikt worden en bovendien recycleerbaar zijn? En daarmee zet Dauby de toon: hier vind je geen koude materialen zoals messing en chroom, maar traditionele werkwijzes en beproefde grondstoffen die perfect passen in het hedendaagse deurbeslag van Dauby.

Waarom we die keuze zo resoluut maken? We geloven in ons ambacht en in de charme van duurzame materialen. Ze worden mooier hoe ouder ze worden en hoe vaker je ze gebruikt. Telkens wanneer je ons deur-, raam- of meubelbeslag in de hand neemt, geef je het materiaal zijn living touch-effect.

Benieuwd? Ontdek dan snel onze verschillende materialen!

7. Gietproces in zandmallen voor extra cachet

Net zoals de unieke materialen die Dauby gebruikt, is het zandgieten een eeuwenoud ambachtelijk productieproces dat garant staat voor een unieke finish. Deze techniek dateert al van 3.000 jaar voor Christus en wordt nu voortgezet door Dauby.

Geen twee stukken muur-, raam- of deurbeslag zijn hetzelfde. De zandmallen creëren kleine imperfecties in het beslag dat nadien met de hand wordt afgewerkt. Dit authentieke productieproces geeft een extra persoonlijke toets aan je interieur.

Inspiratie nodig voor je meubelbeslag?

Wil je graag meer weten over de verschillende stijlen en hoe ons meubelbeslag het best tot zijn recht komt? Onze projectpagina geeft je de nodige inspiratie om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Kijk snel even binnen bij onze klanten: ons beslag spreekt voor zich.

Ontdek onze verschillende projecten

Heb je nog vragen over ons deurbeslag of wil je graag weten in welke winkelpunten je terechtkan? Ons team helpt je met plezier verder. Neem contact op via het contactformulier of vraag meteen naar de dichtstbijzijnde verdelers in jouw buurt.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP