Stephanie Van Mechelen

Wist je dat je helemaal geen ingewikkelde interieur-technische ingrepen hoeft uit te voeren voor wat meer diepgang in je woning?

Vaak zijn kleine accenten, zoals het gebruik van verschillend raam-, deur- en meubelbeslag, net het meest effectief om in een alledaags interieur een echt wauw-effect te creëren.

Wil je weten hoe je het best aan de slag gaat met verschillende types raam-,deur-, en meubelbeslag? Wij lijsten de beste insider-tips voor je op!

Verschillende materialen voor raambeslag en deurbeslag

De tijd dat je deurbeslag volgens de regels van de kunst hetzelfde moest zijn als je raambeslag, ligt al even achter ons.

Wie écht een origineel interieur wil creëren, gaat immers aan de slag met verschillend raam- en deurbeslag en experimenteert met afwisselende uitvoeringen. Op onze projectpagina zie je hiervan enkele, duidelijke voorbeelden terug.

Let wel, 10 verschillende materialen en uitvoeringen zijn wat enthousiast, maak dan ook een bewuste selectie!

Kies om te beginnen 2 tot 3 verschillende materialen en uitvoeringen waarmee je wil werken en stel jezelf hierbij de volgende vragen:

  • Welk raam- en deurbeslag zie ik graag?
  • Welke stijl wil ik mijn interieur laten uitdragen?

Voor een luxueuze finish kan je bijvoorbeeld kiezen voor onze uitvoering Ruw Brons Gepolijst of Wit Brons.

Heb je eerder een industrieel interieur in je hoofd? Bekijk dan de mogelijkheden in Ruw Metaal, Verouderd Ijzer of Ruw Brons.

PQ-RM industrial design Dauby.

Denk ook aan de functionaliteit en de gewenste finish: Ruw Brons patineert mee en geeft die coole living finish, terwijl wit brons steeds chic zal ogen.

Hou er rekening mee dat bepaalde combinaties deurbeslag en raambeslag beter werken dan anderen. Materialen met een warme ondertoon zoals Ruw Brons Gepolijst, zullen mooi combineren met warme kopertinten en gouden accenten. Zwart gaat in het algemeen mooi met alles!

De verschillende mogelijkheden met meubelbeslag

Je hoeft niet voor elk meubelstuk een ander meubelbeslag te kiezen om diepte te creëren in je woning. Echte persoonlijkheid kan je ook aan je interieur geven door één type meubelbeslag te kiezen voor al je meubels en verder accenten te leggen in je raambeslag en deurbeslag.

Wanneer je maar moeilijk kan kiezen voor welk meubelbeslag je nu het best gaat, dan maak je je keuze best aan de hand van een bestaand item in je interieur. Helemaal verliefd op die knopjes of grepen in Ruw Brons op je keukenkasten? Behoud deze dan en kies een contrasterend materiaal om hiermee te counteren.

MEUBELGREEP PMAF RB DAUBY PURE

Op zoek naar inspiratie? Matte tinten contrasteren bijvoorbeeld mooi met chrome of andere, heldere tonen.

Plaatsing van het raam-, deur-, en meubelbeslag

Houd bij het kiezen en het plaatsen van je verschillende soorten raam-, deur- en meubelbeslag steeds een balans voor ogen. Persoonlijkheid in je interieur is namelijk niet hetzelfde als chaos.

Net zoals bij het kiezen van een beperkt aantal materialen, trek je best ook een weloverwogen lijn voor de plaatsing ervan. Dit wil zeggen dat je je verschillende materialen best kiest naargelang de opstelling ervan.

Hier enkele voorbeelden:

  • Denk aan bepaalde horizontale of verticale lijnen die je kan volgen, of die je helpen de ruimte in kleinere stukken te verdelen.
  • Kies een bepaalde uitvoering voor je kastknoppen die zich op ooghoogte bevinden, en kies voor de onderste kastjes een andere.
  • Gebruik voor het kookeiland een ander materiaal dan voor de rest van de keuken.

Betrek zeker ook je raambeslag en deurbeslag in deze evenwichtsoefening!

Als laatste mag je ook je keuken-, en badkameraccessoires niet vergeten in je stijlplan. Ons Pure® Plus-gamma biedt voor ieder wat wils!

Mogen de accessoires nog iets extra bijdragen of wil je het geheel eerder uitbalanceren? Laat de accessoires dan ook de accenten zijn die je wil brengen. Denk hierbij aan een handdoekrekje met haakjes of knopjes. Vergeet ook het kleinste kamertje niet: toiletaccessoires die contrasteren met je deurbeslag? Doen!

PURE PLUS SQUARE RB DAUBY PURE PLUS

Voor een goed overzicht van onze verschillende materialen en uitvoeringen van onze collecties ben je welkom op www.dauby.be of kom het aan den levende lijve ontdekken in onze showroom!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP