Dauby maakt het verschil in deur-, raam- en meubelbeslag door de nieuwste trends te volgen en toe te passen. We zetten graag enkele belangrijke interieurtrends van 2021 op een rijtje die je gemakkelijk kan toepassen in je meubelbeslag.

Zo is het gebruik van warme elementen, bronzen accenten en aardse tonen een trend die enorm aan populariteit wint in 2020. Een andere trend is ‘Wabi Sabi’ waar vergankelijkheid, eenheid met de natuur, imperfecties en ruwe afwerkingen centraal staan.

Ben jij meer voor klassiek of voor tijdloos? Bij Dauby kan je terecht voor alle interieurtrends in verschillende stijlen meubelbeslag. Wat inspiratie nodig? Lees alles over de laatste nieuwe interieurtrends in meubelbeslag hieronder!

1. Interieurtrend #1: een tikkeltje brons als leidraad in je interieur

Een interieur dat veel warmte uitstraalt gaat mooi samen met bronzen meubelbeslag. Dit natuurlijke materiaal komt in een waaier van kleuren en stijlen.

Een van de meest bijzondere kenmerken van brons, is dat het leeft en na verloop van tijd begint te patineren. Door de zogenaamde living finish van dit materiaal wordt het net zoals een goede wijn alleen maar beter met de jaren. Door veelvuldig gebruik van bronzen meubelbeslag onstaan prachtige kleurschakeringen en gaat het op een natuurlijke manier oxideren.

Onze tip? Laat de natuur z’n gang gaan voor een warme en authentieke bronslook.

Je vindt onze verschillende bronzen meubelknoppen, -grepen en -schelpen in de volgende collecties:

  • De Giara®-collectie: elegant meubelbeslag voor een verfijnd interieur;
  • De Pure®-collectie: strakke vormen voor een modern meubelbeslag met karakter;
  • De Fama®-collectie: een vleugje strakke art deco vormen voor meubelbeslag dat het beste van twee werelden combineert.

2. Interieurtrend #2: op en top duurzaam

Bij Dauby werken we graag met duurzame materialen voor ons meubelbeslag. Het unieke gietproces in zandmallen gaat dan ook perfect samen met natuurlijke en duurzame materialen zoals brons, britannium en smeedijzer.

Meubelbeslag van Dauby, daar heb je jarenlang plezier aan!

3. Interieurtrend #3: Wabi Sabi

Ooit al eens gehoord van Wabi Sabi? Deze eeuwenoude trend waaide over van Japan in 2019 en zal in 2020 ook echt boomen. Enkele key features?

  • Onvolmaaktheden in je woning;
  • Eenheid met de natuur;
  • De schoonheid van het ouder worden.

Die living finish van onze natuurlijke materialen is perfect toepasbaar op de Wabi Sabi-trend. Dit oxidatieproces weerspiegelt de charme van het ouder worden en zorgt voor een op-en-top unieke look bij al onze natuurlijke materialen.

Bovendien steunt het assortiment meubelbeslag van Dauby op een authentiek productieproces en met de hand afgewerkte afwerking. Dat zorgt voor kleine imperfecties die perfect aansluiten op de Wabi Sabi-interieurtrend.

En dankzij het gebruik van natuurlijke materialen is je meubelbeslag voortaan één met de natuur. Zo draag je zelf ook bij aan een milieuvriendelijkere samenleving!

4. Interieurtrend #4: back to black

Zwart meubelbeslag past bij heel veel verschillende soorten stijlen en interieurs. Het is strak en stevig, maar toch klassevol.

De Pure®-collectie leent zich perfect voor robuuste en industriële interieurs. Geef je de voorkeur aan meubelbeslag dat strak én gezellig oogt? Neem dan zeker een kijkje tussen onze zwarte meubelgrepen, -knoppen en -schelpen.

En niet alleen in harde interieurs zie je vaak zwart terugkeren. Zwart deurbeslag past namelijk in zowat elke interieurstijl, van landelijk tot modern. Je kunt het perfect combineren met eender welk kleuraccent in de ruimte.

5. Interieurtrend #5: de industriële betonlook

Een stoere betonlook leunt perfect aan bij een industrieel interieur. En deze uitermate ruige trend wordt mooi aangevuld met meubelbeslag in Ruw Metaal. Het resultaat? Robuuste structuren en authentieke look.

Wil je deze trend helemaal tot zijn recht laten komen? Denk dan aan imposante lederen zetels, ruwe onafgewerkte balken, ijzeren steunpilaren of bakstenen muren.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP