Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

Wil je dat je meubelbeslag lang meegaat? Dan moet je het op de juiste manier onderhouden. Zo behoud je de authentieke look en natuurlijke glans. Ontdek hoe je eraan begint!

Keukenbeslag reinigen is een must

Hygiëne is van groot belang in een keuken. Daarom is het niet alleen belangrijk om je aanrecht, wasbak en keukentafel proper te houden. Ook je kasten maak je binnenin het best regelmatig stofvrij. Vergeet daarnaast je deurgrepen niet. Je opent vele kasten namelijk verschillende keren per dag.

Behoud de prachtige glans

Meubelbeslag reinigen is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, het zorgt er ook voor dat het beslag zijn prachtige glans behoudt. Heb je landelijk of antiek deurbeslag gekozen? Door het geregeld te poetsen, behoudt het zijn authentieke look. Ook design meubelbeslag moet je onderhouden om de glans te bewaren. Zo blijft je meubelbeslag er na al die jaren nog altijd zoals nieuw uitzien.

Hoe begin je eraan?

Elk soort meubelbeslag vergt een andere aanpak. Het onderhoud hangt namelijk af van het materiaal. Een algemene regel die voor alle materialen geldt: schuurproducten en agressieve schoonmaakmiddelen zijn absoluut uit den boze, want ze kunnen het meubel- en deurbeslag beschadigen.

Bij de meeste materialen (zoals brons, gietijzer en messing) is het voldoende om met een zachte, droge doek over de deurgrepen of deurknoppen te gaan. Daarnaast is het bij brons en verouderd ijzer een goed idee om af en toe een laag bijenwas aan te brengen. Zo behoud je de oorspronkelijke uitstraling en bescherm je de materialen tegen roestvorming. Bij Britannium kan je het product onderhouden of oppoetsen met een laagje zilverpoets, zodat het product zijn natuurlijke glans terugkrijgt. Daarnaast gebruik je ook bij dit materiaal het best een droge, zachte doek om deze meubelgrepen regelmatig te reinigen.

Wil je per materiaal gedetailleerde informatie? Bekijk dan het volledige overzicht (link) over het onderhoud van meubelbeslag.

meubelbeslag Dauby

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP