marijke@dauby.be

Heb je al jaren dezelfde meubels en deuren in je woning en wordt het hoog tijd om deze eens in een ander jasje te steken? Dan kan je met nieuw beslag wonderen doen.

De keuze van je meubel- en deurbeslag draagt immers bij aan de stijl van je woning, en is dé manier om aan je gasten te tonen dat je zelfs tot in de kleinste details aan de vormgeving van je interieur hebt gedacht.

Wil je bovendien extra karakter geven aan je meubels en deuren? Kies dan eens voor handgrepen in je interieur!

Handgrepen ogen niet alleen stijlvol, maar bieden daarnaast ook verschillende voordelen op het gebied van gebruiksgemak en de uitstraling van je woning.

PML 700 van Dauby in verouderd ijzer

Extra dimensie aan je (voor)deur

Of je woning nu een houten voordeur heeft of eerder een ultramodern model dat quasi volledig uit glas bestaat, van zodra je voordeur verticale of horizontale patronen heeft, geeft een handgreep deze een extra dimensie.

Een handgreep accentueert namelijk de reeds aanwezige lijnen in je voordeur en maakt dat je deze als het ware ‘verlengt’ door langwerpig meubelbeslag te kiezen.

Hou je eerder van een robuust en speels karakter? Dan kan je er ook voor kiezen om een horizontale handgreep op een voordeur met verticale lijnen te bevestigen of andersom. Op deze manier doorbreek je het ‘verlengde’ patroon en krijg je dus sneller een iets meer ‘speelse’ look.

Ook voor zij die niet alleen hun buitendeur, maar ook hun binnendeuren extra persoonlijkheid willen geven, zijn handgrepen perfect mogelijk! Zeker in combinatie met industriële deuren die een zwarte omkadering hebben en verder volledig uit glas bestaan, vormt dit een stoer, maar strak geheel.

DEURGREEP PPH WB DAUBY PURE

Verhoogd gebruiksgemak in je badkamer

Handgrepen zijn niet alleen handig als deurbeslag, ook als meubelbeslag bieden ze een enorme meerwaarde. Denk maar eens aan de hedendaagse, moderne badkamers die zo minimalistisch of sober zijn ingericht, dat er zelfs geen handdoekenrek meer is voorzien.

Door een horizontale handgreep op je badkamermeubel te installeren, kan je heel eenvoudig aan dit probleem tegemoet komen en je handdoeken gewoon aan je handgreep laten drogen.
Dit is meteen ook de ideale oplossing als je over een kleine badkamer beschikt, en je geen ruimte meer over hebt voor een apart handdoekenrek.

PROJECT BOUDEWIJN HOSMUS - BEEMSTER

Betere houvast in je keuken

Ten slotte vormen handgrepen ook in je keuken de kroon op het werk. Zo geven ze niet alleen een bepaalde uitstraling aan je woning naargelang de keuze van het materiaal, ze zorgen ook voor een betere houvast.

Haalde je bijvoorbeeld net iets uit je koelkast of diepvriezer en sluit je de deur, maar merk je meteen daarna dat je iets bent vergeten? Dan zal je met een deurknop veel meer moeite hebben om het vacuüm van je koelkast of diepvriezer te onderbreken dan met een handgreep. De reden hierachter is dat een handgreep twee bevestigingspunten heeft en dus een groter oppervlak om een vacuüm te onderbreken, ten opzichte van een deurknop die slechts één bevestigingspunt heeft.

Daarnaast zorgen de twee bevestigingspunten er ook voor dat je over het algemeen veel minder kracht moet zetten om je keukenapparatuur open te krijgen, wat het gebruiksgemak en de duurzaamheid van je toestellen alleen maar ten goede komt.

MEUBELGREEP PM1470 DONKER BRONS DAUBY FAMA

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP