Stephanie Van Mechelen

Ben je een echte retro-fan, of kies je toch liever een designinterieur? Wel, het meubelbeslag van Dauby vind je terug in werkelijk alle stijlen! Ons retro meubelbeslag is perfect geschikt voor meubels in landelijke cottagestijl. Maar ook de meer modern gezinden kunnen hun hartje ophalen met ons strak meubelbeslag!

Retro meubelbeslag: authenticiteit zit in de details

Wil je je landelijke interieur echt tot in de fijnste details afwerken? Dan is het retro meubelbeslag van Dauby dé gelegenheid bij uitstek om je meubels de afwerking te schenken die ze verdienen. Je zal ervan versteld staan wat een simpele deurknop al kan doen!

Ons retro meubelbeslag wordt op authentieke en gespecialiseerde wijze behandeld. We gebruiken technieken die al eeuwenoud zijn om zo die unieke look aan onze producten mee te geven. En dit doen we zonder kwaliteit en duurzaamheid uit het oog te verliezen.

In onze retro meubelbeslag collectie is een brede waaier aan beslag terug te vinden. Al deze producten zijn in verschillende materialen beschikbaar: messing, brons, gietijzer, zwart, etc. Op die manier ben je steeds zeker van een uniek én authentiek product!

Blaas je meubels nieuw leven in met handgemaakt retro meubelbeslag

Wil je je interieur met antieke meubels vernieuwen? Gooi je oude meubels zeker niet weg, maar blaas ze nieuw leven in. Met een likje verf en nieuw meubelbeslag zien je oude meubels er meteen weer als nieuw uit. Of hun antieke look komt extra mooi uit. Zo passen ze ook perfect in je nieuwe interieur.

Wanneer je een leuk kastje hebt gevonden dat wel een make-over kan gebruiken, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Er ontbreken een aantal kastknoppen of kastgrepen op je kastje. In dit geval vervang je best alle knoppen en grepen om uniformiteit te behouden;
  • Er zijn kastknoppen en kastgrepen beschadigd. Ook hier vervang je dan best het gehele meubelbeslag;
  • Je kastje was oorspronkelijk greeploos. Om die echte retrolook te bereiken, kan je perfect een aantal ambachtelijke kastknoppen of -grepen toevoegen.

Onze retro kastknoppen en -grepen worden ambachtelijk vervaardigd en met de hand gemaakt. Elk artikel is met liefde voor het vak vervaardigd en krijgt met de tijd een natuurlijke en steeds mooiere patina. Hoe ouder de kastknop of kastgreep, hoe waardevoller het product gaat ogen.

Dit geeft de collecties van Dauby een authentiek en vooral tijdloos karakter, waardoor ze zich distantiëren van het massaproduct. Perfect dus voor een upgrade van een meubelstuk! Hierdoor lijkt het alsof ze origineel bij je vintage kastje horen en zijn ze dus ideaal om jouw nieuwe aanwinst dat extra retrogevoel te geven!

Strak design meubelbeslag: strakke lijnen en een minutieuze afwerking

Dauby levert strakke vormen vervaardigd uit warme legeringen, zoals onder andere Wit Brons.

Zo werd het Cubex-meubelgreepje bijvoorbeeld opnieuw opgediept uit de kelder. Iedereen heeft wel een kastje van zijn ouders of grootouders voor ogen waar dit greepje op voorkomt, maar dan wel in een verchroomde uitvoering. Dit model werd eind de jaren twintig ontworpen door architect L.H De Koninck voor gebruik op de eerste moderne ’Cubex’-keukens.

Vanaf 1932 werd deze greep industrieel geproduceerd en verspreid. De fabricage van dit model is volledig stopgezet, maar Pure® heeft de greep een nieuw leven gegeven! Zoals bij elk Dauby-stuk geeft de typische afwerking je meubels meteen een moderne en stijlvolle toets. Het Dauby design meubelbeslag is exact wat je zoekt wanneer je je interieur een moderne en strakke finishing touch wilt geven!

Meubelbeslag voor ingebouwde kasten

Heb je te weinig plaats in je huis? Dan zijn ingebouwde kasten dé oplossing. Je bespaart er plaats mee en je spullen zijn veilig opgeborgen. Naast het uitwerken van de vorm van je kasten, moet je er natuurlijk ook aan denken hoe je de kasten opent. Het juiste meubelbeslag kiezen, is hierbij noodzakelijk.

Kies voor één stijl

Je ingebouwde kasten moeten perfect passen bij de stijl van je huis. Een modern huis met antieke kasten, het is geen ideale combinatie. Het zorgt namelijk niet voor een passend geheel.

Bepaal dus op voorhand of je meubelbeslag in landelijke stijl of design meubelbeslag nodig hebt. In onze collecties Giara® en Fama® vind je retro en Art Deco-meubelknoppen. Voor meubelgrepen met een sober design moet je bij de Pure®-collectie zijn. Deze strakke en functionele meubelgrepen geven een extra ‘touch’ aan je meubels en je hele interieur.

Wat ook de stijl en look van je meubelbeslag is, wees er zeker van dat het ontwerp functioneel en uitgebalanceerd is. Plaats dus geen fijn knopje op een grote lade, of een knop in een leuke vorm die eigenlijk niet gemakkelijk in de hand ligt.

Meubelknoppen of meubelgrepen

Heb je beslist welke stijl je nodig hebt? Dan is het tijd om te beslissen welk type meubelbeslag je wilt.

Er zijn twee mogelijkheden: meubelknoppen en meubelgrepen. De eerste keuzemogelijkheid spreekt voor zich: het is een knop die je kan vastgrijpen om zo je kast te openen. Een meubelgreep is een stang die perfect past bij zowel kasten als lades.

Het juiste materiaal

Nog even en je hebt het perfecte meubelbeslag gevonden. Je moet alleen nog beslissen welk materiaal je wil gebruiken. Kies uit Wit Brons, Verouderd IJzer of Britannium. Deze materialen hebben weinig onderhoud nodig.

Wit Brons oxideert bijvoorbeeld niet, waardoor het ook geen extra bescherming of onderhoud nodig heeft. Wit Brons, Brons, Ruw Metaal en Verouderd IJzer vind je in het modernere meubelbeslag van de Pure®-collectie. Bij Fama® en Giara® wordt met Brons gewerkt. Giara® werkt ook met Britannium.

Meubelbeslag reinigen

Meubelbeslag reinigen is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, het zorgt er ook voor dat het beslag zijn prachtige glans behoudt.

Heb je landelijk of retro beslag gekozen? Goed nieuws, want het bewaart zijn authentieke look. Je laat het best zijn natuurlijke gang gaan voor een mooie en unieke patina. Zo wordt je meubelbeslag nog fraaier na al die jaren.

Op zoek naar passend meubelbeslag voor je interieur? Contacteer ons voor advies op maat!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP