Als je een woning bouwt of verbouwt, sta je al snel voor talloze keuzes. Welke kleur muurverf kies je voor je slaapkamer, of welk materiaal is de beste keuze voor je keukenblad? Al deze elementen zijn heel belangrijk voor het totaalplaatje van het interieur van je woning. En dat totaalplaatje wordt nog mooier met passend meubelbeslag dat volledig in lijn is met jouw stijlwensen.

Dauby heeft voor iedere woonstijl de gepaste meubelknoppen -en grepen. Ben jij een liefhebber van eclectische stijl of mag het wat warmer met een landelijke toets? Ontdek alle stijlen die je in ons aanbod meubelbeslag vindt:

  • Eclectisch
  • Industrieel
  • Landelijk
  • Modern
  • Strak landelijk
  • Tijdloos

1. Eclectische stijl

Een eclectisch interieur wordt getypeerd door de combinatie van stijlelementen uit verschillende periodes.

Wat maakt deze stijl zo uniek?

Een eclectische stijl staat voor vrijheid, verbeelding en een flinke dosis lef. Het is een mix van stijlen die je kan terugvinden in samenhangende elementen zoals kleur, textuur en afwerking.

Die materialen, texturen en afwerkingen vind je ook terug in ons meubelbeslag. Van Ruw Brons tot Verouderd IJzer: onze verschillende collecties hebben stuk voor stuk een unieke finish. Ons deur-, raam- en meubelbeslag wordt namelijk in zandmallen gegoten en met de hand afgewerkt.

2. Industriële stijl

De industriële woonstijl hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Stoer, mannelijk en no-nonsense: deze look heeft een ruig karakter en straalt kracht uit. Fans van de industriële look introduceren vaak beton, staal en leer in hun interieur.

Donkere kleuren gaan perfect samen met verweerde materialen. Oude meubelstukken met nieuw beslag: dat past perfect in het industriële plaatje.

Een mooie toevoeging aan je industrieel design is Donker Brons of Verouderd IJzer. In onze collectie meubelbeslag vind je gegarandeerd de finishing touch voor je industrieel interieur.

Toch moet je opletten dat je niet meteen een te koele of te strakke sfeer uitstraalt door al deze elementen aan je woning toe te voegen. Ga eerder voor een zorgvuldig evenwicht en combineer met glas, hout of composiet in de rest van je meubels.

3. Landelijke stijl

In een landelijk interieur draait alles rond sfeer, comfort en gezelligheid. De ideale inrichting om je thuis te voelen en te genieten van een rustgevende omgeving.

Denk bij deze stijl aan warme aardetinten, spiegels, schilderijen en prachtig massief hout.

Een keuken in landelijke stijl kan je tot in de details afwerken met meubelgrepen of meubelknoppen in Ruw Brons, Natuur Brons of Roest. Inspiratie nodig? Bekijk onze collecties meubelbeslag om de landelijke stijl doorheen heel je woning door te trekken. Ook voor je badkamer, slaapkamer, woonkamer of hal vind je ongetwijfeld wat je zoekt in ons retro-assortiment!

4. Moderne stijl

Strak, eenvoudig en ruimtelijk, dat is de moderne stijl in een notendop.

Een strak en modern design is relatief gemakkelijk toe te passen op verschillende kamers en ruimtes in je woning.

Wat typerend is voor een modern ingerichte woning, zijn geometrische & symmetrische vormen, en neutrale kleuren in een eenvoudige en rustige sfeer.

Een modern meubelbeslag is uiteraard de kers op de taart. Ga voor een duurzaam, uniek en gemakkelijk in de hand liggend meubelbeslag.

Niet zeker welke uitvoering te kiezen?

Verouderd IJzer en Zwart zijn populaire materialen om een modern interieur te vervolledigen.

5. Strak landelijke stijl

Fan van een warm landelijk interieur zonder al te veel poespas? Laat alle tierlantijntjes achterwege en kies voor moderne lijnen met een strak landelijk interieur.

In een strak landelijk interieur staan natuurlijke materialen en sobere kleuren nog steeds centraal, zonder te overdrijven met een arsenaal aan decoratie en meubels met krullen en sierlijke vormen.

Zin om zelf aan de slag te gaan met een hedendaags landelijk interieur? Vergeet dan niet om de details onder handen te nemen. Zelfs voor inbouwkasten hebben wij altijd de perfecte meubelgreep of meubelknop!

6. Tijdloze stijl

Waar denk jij aan als je aan een tijdloos interieur denkt? De naam zegt het zelf! Een tijdloze stijl doorstaat de tand des tijds en vertrekt vanuit een mooi basisinterieur met enkele persoonlijke accenten en goed geplaatste meubelklassiekers.

Dat wil helemaal niet zeggen dat tijdloos hetzelfde betekent als saai. Je mag best je persoonlijkheid laten weerspiegelen in je tijdloos interieur. Hou je van een streepje kleur? Kies dan voor kleuraccenten met behulp van accessoires.

Een accent dat je kan meenemen in je meubelbeslag is een shiny en stijlvolle toets, zoals Natuur Brons.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP