Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

Als je droomt van een nagelnieuwe keuken of een uitgebreide keukenrenovatie, heb je de kleur van je keukenkastjes vast al uitgekozen. Net zoals het materiaal van het werkblad – en wat zagen die keukenstoelen in dat interieurmagazine er toch leuk uit! Maar vergis je niet: zonder aandacht voor de fijne details blijft je droomkeuken maar gewoon een keuken. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het meubelbeslag?

Trakteer je keuken op authentiek meubelbeslag

De vormgeving van Dauby’s meubelbeslag varieert van sober tot sierlijk, maar alle handgrepen en knoppen hebben wel een bepaalde warmte gemeen. Die krijgen ze door de ambachtelijke wijze waarop Dauby zijn meubelbeslag vervaardigt: het vloeibare beslag wordt net zoals vroeger in een zandmal gegoten. Zo ontstaan kleine, unieke imperfecties die elke knop en greep een verweerde look geven.

MEUBELKNOP POFL33 BRONS-AZ DAUBY GIARA

Meubelbeslag dat lééft

Wie in zijn keuken een strakke vormgeving wilt combineren met een authentieke art deco look-and-feel komt algauw uit bij Fama , een collectie gemaakt uit brons in verschillende oxidatiestadia. Gaat je hart sneller slaan bij het zien van een prachtig afgewerkte keuken in Engelse stijl? De schelpjes en bloemvormige knopjes uit de Giara-collectie zijn misschien wel op hun mooist als ze vervaardigd zijn uit britannium, een legering die vroeger gebruikt werd om harnassen te maken. Gloednieuw ziet britannium er zilverkleurig uit, maar na verloop van tijd krijgt het meubelbeslag een grijs patina.

PBU RB DAUBY

Vlinders op je keukenkasten

In de meeste landelijke keukens kom je een eivormig greepje tegen op de kasten, maar verandering van spijs doet eten. Helemaal hip nu zijn de zogenaamde vlinderknopjes – ook verkrijgbaar voor keukenramen en -deuren.

MEUBELGREEP PMR DAUBY PURE

Meubelbeslag recht uit grootmoeders keuken

Kom dit handgreepje je bekend voor? Da’s niet toevallig: het model is al bijna een eeuw oud. Het werd speciaal ontworpen voor de allereerste Cubex-keukens. De kans is dus groot dat je grootmoeder haar keukenkasten opende met precies zulke handvaten. Dauby blies het model onlangs nieuw leven in en voegde het toe aan de Pure-collectie.

Nog veel meer van dat moois

Benieuwd naar de vele andere handgrepen en knoppen waarmee je je keuken in een handomdraai cachet geeft? Blader door de catalogus en aarzel niet om ons te contacteren!

Foto: Pim van der Maden

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP