Stephanie Van Mechelen

Als je droomt van een nagelnieuwe keuken of een uitgebreide keukenrenovatie, heb je de kleur en het materiaal van je keukenkastjes vast al uitgekozen. Maar vergis je niet: zonder aandacht voor de fijnste details blijft je droomkeuken maar gewoon een keuken. Heb jij al een keuze gemaakt over welk keukenbeslag je voor je keuken neemt?

Passend keukenbeslag dat de algemene stijl van je keuken ondersteunt, geeft een extra dimensie aan je keukenproject. Kies je beslag dus zorgvuldig en met het oog op je interieurstijl.

Kies je stijl van keukenbeslag

Het keukenbeslag dat je kiest moet in de eerste plaats natuurlijk mooi zijn. Het moet de stijl van de rest van de keuken perfect volgen. Het moet als het ware de perfecte aanvulling vormen, het ultieme sluitstuk van de keuken zijn.

Om dat te kunnen bereiken kan je bij Dauby kiezen uit een ongekend groot aanbod aan keukenbeslag. Moderne keuken of eerder rustiek? Bij Dauby vind je het keukenbeslag dat er het beste bij past!

Het belang van functioneel keukenbeslag

Mooi keukenbeslag is uiteraard aangenaam, maar keukenbeslag moet daarnaast natuurlijk ook functioneel zijn. De keuken is één van de meest gebruikte ruimtes in de woning, en de kasten moeten dus ook lang kunnen meegaan.

Kies daarom voor keukenbeslag dat je in staat stelt om goed te functioneren in de keuken. Let bijvoorbeeld op de grip die het keukenbeslag heeft, en het gebruiksgemak waarmee je kasten kan openen en sluiten.

Trakteer je keuken op authentiek keukenbeslag

De vormgeving van Dauby’s keukenbeslag varieert van sober strak tot sierlijk, maar alle handgrepen en meubelknoppen hebben wel een bepaalde warmte gemeen.

Die warme, unieke look krijgen ze door de ambachtelijke wijze waarop Dauby zijn meubelbeslag vervaardigt: het vloeibare beslag wordt net zoals vroeger in een zandmal gegoten. Zo ontstaan kleine, unieke imperfecties in het beslagoppervlak die elke knop en greep een verweerde look geven.

Keukenbeslag dat lééft

Wie in zijn keuken een strakke vormgeving wilt combineren met een authentieke art-deco-look and feel komt algauw uit bij Fama®, een collectie gemaakt uit brons in verschillende oxidatiestadia.

Gaat je hart sneller slaan bij het zien van een prachtig afgewerkte keuken met keukenbeslag in Engelse stijl?

De schelpjes en bloemvormige knopjes uit de Giara®-collectie zijn misschien wel op hun mooist als ze vervaardigd zijn uit Britannium, een legering die vroeger gebruikt werd om harnassen te maken. Gloednieuw ziet Britannium er zilverkleurig uit, maar na verloop van tijd krijgt het meubelbeslag een grijs patina. Dit oxidatieproces noemt men ook wel eens een living finish.

Vlinders op je keukenkasten

In de meeste landelijke keukens kom je een eivormig greepje tegen op de kasten, maar verandering van spijs doet eten. Helemaal hip in de wereld van het keukenbeslag nu zijn de zogenaamde vlinderknopjes – ook verkrijgbaar voor keukenramen en -deuren.

Keukenbeslag recht uit grootmoeders keuken

Komt de PMR-96-handgreep je bekend voor? Da’s niet toevallig: het model is al bijna een eeuw oud. Het werd speciaal ontworpen voor de allereerste Cubex-keukens. De kans is dus groot dat je grootmoeder haar keukenkasten opende met precies zulke handvaten. Dauby blies het model onlangs nieuw leven in en voegde het toe aan de Pure®-collectie.

Keukenbeslag kopen bij Dauby

Benieuwd naar ons aanbod handgrepen en knoppen waarmee je je keuken in een handomdraai cachet geeft?

Bekijk onze ruime collectie keukenbeslag en aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP