Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Stephanie Van Mechelen

Een dagje antiekshoppen of rommelmarkten afschuimen, zalig! Originele en retro stukken zijn een leuke aanwinst voor je interieur, en al zeker als je er je eigen touch aan kan geven.

Heb je er al eens aan gedacht om je meubels van handgemaakte knoppen of grepen te voorzien? Zelfs die oude kast van bij je groottante krijgt op deze manier plots heel wat pit!

Retrofit met ambachtelijke kastknoppen en -grepen

Wanneer je een leuk kastje hebt gevonden dat wel een make-over kan gebruiken, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  1. Er ontbreken een aantal kastknoppen of kastgrepen op je kastje. In dit geval vervang je best alle knoppen en grepen om uniformiteit te behouden;
  2. Er zijn kastknoppen en kastgrepen beschadigd. Ook hier vervang je dan best het gehele meubelbeslag;
  3. Je kastje was oorspronkelijk greeploos. Om hieraan een retrolook te geven, kan je perfect een aantal ambachtelijke kastknoppen of -grepen toevoegen.

Op zoek naar inspiratie voor kastknoppen en -grepen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze verschillende collecties. Zeker in ons retrogamma vind je ongetwijfeld een aantal producten die mooi passen op je nieuwe aanwinst.

PT/R HAAK DAUBY PURE PLUS

Onze kastknoppen en -grepen worden immers ambachtelijk vervaardigd en met de hand gemaakt. Hierdoor lijkt het alsof ze origineel bij je vintage kastje horen en zijn ze dus ideaal om jouw nieuwe aanwinst dat extra retrogevoel te geven!

Een nieuwe look met nieuwe knoppen of grepen

Begin je liever met een schone lei? Dan kan je ervoor kiezen om het meubelstuk op te schuren en te verven in bijvoorbeeld een nieuwe pastelkleur of gewoon gebroken wit. Laat je creativiteit de vrije loop!

MEUBELKNOP PORS28 BRITANNIUM DAUBY GIARA
Stuk Meubelknop: PORS-28 BRITANNIUM-BRI 28mm

Ook kan je het meubelstuk echt nieuw leven inblazen door alle kastknoppen en kastgrepen tegelijk te vervangen.

Welke look had je hiervoor in gedachten? Het meubelbeslag bepaalt immers de stijl van het object:

Ruw Brons Gepolijst

Wat ook de stijl en look van je meubelbeslag is, wees er zeker van dat het geheel functioneel en uitgebalanceerd is. Plaats dus geen fijn knopje op een grote lade, of een knop in een leuke vorm die eigenlijk niet makkelijk in de hand ligt.

Wil je voor een zware lade echt kastknoppen in plaats van kastgrepen? Plaats er dan twee.

Probeer verschillende stijlen uit en kijk wat het mooiste én handigste is!

Uniek meubelbeslag voor persoonlijkheid

Niets zo fijn als een object helemaal naar jouw hand te zetten en persoonlijk te maken.

Door te kiezen voor meubelbeslag van Dauby ben je er ook zeker van dat elk stuk uniek is!

Het Retrogamma van Dauby is immers volledig handgemaakt en wordt artisanaal gegoten. Eerst wordt het metaal gegoten in zandmallen, een techniek die 3000 jaar voor Christus al werd gebruikt, waarna de producten verder afgewerkt worden met de hand. Het gietproces in zandmallen zorgt ervoor dat het beslag een korrelig oppervlak krijgt en dus kleine imperfecties vertoont. Hierdoor is elk stuk uniek en krijgt het een artisanale, oude look.

Productieproces Dauby

Elk artikel is met liefde voor het vak vervaardigd en krijgt met de tijd een natuurlijke en steeds mooiere patina. Hoe ouder de kastknop of kastgreep, hoe waardevoller het product gaat ogen.
Dit geeft de collecties van Dauby een authentiek en vooral tijdloos karakter, waardoor ze zich distantiëren van het massaproduct. Perfect dus voor een upgrade van een meubelstuk!

Ook jouw meubelstuk nieuw leven inblazen met handgemaakte deurknoppen of deurgrepen? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website www.dauby.be voor ons volledige gamma aan meubelbeslag. Daarnaast mag je ons ook steeds een aantal foto’s bezorgen van jouw resultaat zodat we deze kunnen delen op social media!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP