Beauty is in the details.

En dat geldt ook voor een meubelbeslag dat volledig afgestemd is op jouw stijlwensen. Want zeg nu zelf: bij een perfect ingerichte keuken, woonkamer of badkamer zijn de details net zo belangrijk als het grotere werk. Daarom is een uniek en passend meubelbeslag toonaangevend bij de totaalinrichting van een ruimte.

Bovendien is meubelbeslag iets dat je dagelijks gebruikt en waar je enorm veel op kijkt, al is het vaak onbewust. De kleur- en materiaalkeuze hierbij hangt af van de uitstraling en stijl van je woning. Bij een industrieel interieur past Verouderd IJzer perfect, terwijl Ruw Brons volledig tot zijn recht komt in een landelijk interieur.

Het meubelbeslag van Dauby is onder meer in de volgende innoverende en natuurlijke materialen beschikbaar:

 • Brons
 • Wit Brons
 • Smeedijzer
 • Britannium

Interesse in een andere afwerking voor jouw meubelbeslag?

Ontdek hier alle materialen en kleuren

1. Kies originele materialen voor een authentieke look

Durf jij origineel uit de hoek te komen met een passend meubelbeslag? In onze collecties vind je meubelbeslag waarvan geen twee dezelfde zijn. Dankzij ons unieke gietproces in zandmallen heeft al ons retro meubelbeslag een authentieke finish.

Maar ook onze materiaalkeuze wijkt af van de standaard.

Bij Dauby kiezen we voor natuurlijke materialen die niet alleen duurzaam, maar ook recycleerbaar zijn. We stappen af van koude materialen zoals messing en chroom en grijpen terug naar traditionele materialen.

Wanneer het aankomt op stevigheid en kracht is brons een topper voor je meubelbeslag. Wit Brons is een absolute voltreffer in ons assortiment. Het oogt tijdloos, oxideert niet en vergt geen onderhoud. Dit materiaal leent zich perfect voor tijdloze en moderne interieurs. Hou je meer van een elegante en shiny look & feel? Dan zijn bronzen meubelgrepen een ideale aanvulling op jouw interieur.

Het meubelbeslag van Dauby is het perfecte huwelijk van traditie en design. Benieuwd naar waar we in uitblinken? Bekijk onze materialen en collecties.

2. Kleur bekennen met een passend meubelbeslag.

Je woning heeft ongetwijfeld een bepaald kleurenpalet en interieurstijl waarin het werd ingericht.

Dat brons een echte topper is in ons gamma, hoeven we je ongetwijfeld niet meer uit te leggen. Het spreekt dan ook voor zich dat dit materiaal beschikbaar is in verschillende uitvoeringen, namelijk:

 • Natuur Brons
 • Groen Brons
 • Donker Brons
 • Zwart Brons
 • Wit Brons
 • Verzilverd Wit Brons
 • Ruw Brons
 • Ruw Brons Gepolijst

Naast brons zijn er ook een heel aantal andere materialen terug te vinden in het assortiment.

Het zilverkleurige Britannium is een legering van zilver en tin. Britannium meubelbeslag heeft geen vernislaag en patineert eveneens bij gebruik. Die verweerde living finish maakt samen met een eenvoudig onderhoud deel uit van de belangrijkste pluspunten van het materiaal. Britannium wordt na enige tijd mat, maar kan met behulp van zilverpoets glanzend worden gemaakt.

Zwart gietijzer is in trek bij zowat iedere interieurstijl.

Of je nu van landelijk of industrieel houdt: zwarte accenten matchen zowat met alles. Het gietijzer wordt gelakt met een zwarte epoxylaag en neemt na verloop van tijd in kleur af, maar kan opnieuw geverfd worden met een zwarte verflaag die compatibel is met gietijzer.

Messing of geelkoper is een legering van koper en zink. Doordat dit harde materiaal zo goed bewerkbaar is, wordt het al eeuwenlang gebruikt en is het vandaag nog steeds een veelgebruikt materiaal. Messing geeft ook heel mooie kleurveranderingen bij aanraking. Het koper in de legering zorgt voor een subtiele, groenige kleurnuance.

Wil je meer inspiratie of weet je niet goed welke kleur matcht bij jouw interieur? Bekijk dan onze blog of neem contact op met het Dauby-team.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP