marijke@dauby.be

Met de herfst voor de deur hebben mensen al snel de neiging om terug te grijpen naar die vertrouwde, donkere kleuren in hun woning. Natuurlijk is er niets mis met een streepje bruin of grijs in je interieur, maar wat dacht je van een aantal leuke kleuraccenten?

Kleur in je interieur is namelijk één van de trends voor dit najaar, en Dauby heeft hier het perfect passende deur-, raam– en meubelbeslag voor!

Zachte kleuren in je interieur in combinatie met warm brons

Het najaar van 2019 belooft knus en warm te worden met de opkomende trend van zachte kleuren en stoffen voor je interieur.

Zo zijn onder meer volgende tinten er helemaal klaar voor om je dit seizoen onder te dompelen in een dromerige sfeer:

  • poederroos
  • peach
  • taupe
  • lichte groentinten.

PMSP WBS_HOME SWEET HOME_NICK CANNAERTS (1)

Daarnaast zijn deze kleuren niet alleen mooi op je muren, maar combineren ze evengoed met accessoires uit bijvoorbeeld velours, nepbont of keramiek in dezelfde tinten.

Wil je trouwens het beoogde effect van een huiselijk en dromerig interieur helemaal tot in de puntjes doortrekken? Kies dan voor het raam-, deur- en meubelbeslag in Ruw Brons of Ruw Brons Gepolijst uit de Pure– of Pure Plus-collectie van Dauby.

TAP 45 RB_ANNEKE GAMBON vt wonen 2017

Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen, het elegante design en het ambachtelijke gietproces, vormt deze de perfecte aanvulling op een interieur met warme kleuren of pasteltinten.

Ben je toch niet zo’n voorstander van veel kleuren in je interieur of mag het allemaal wat lichter zijn voor jou? Geen paniek! Ook deze herfst blijven de iets soberdere tinten aanwezig, denk maar aan vanille, muntgroen of ijle grijstinten.

Net zoals de warme kleuren, passen ook deze tinten perfect bij natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe, of bij het bronzen beslag van Dauby.

Aanwezige en aardse kleuren in je interieur in combinatie met wit brons

Ook de natuurlijke trend van de zomer blijft dit seizoen nog steeds aanwezig, namelijk: het gebruik van aardse tinten en zandkleuren in je interieur, alsook de aanwezigheid van rijke kleuren en materialen.

Diepe kleuren als donkergroen en oranje mogen dus nog steeds in je interieur, en de combinatie met natuurlijke materialen als hout en objecten met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden, maken dit geheel alleen nog maar beter!

Hou er wel rekening mee dat je bij het gebruik van aanwezige kleuren en accessoires, ook voldoende aandacht besteedt aan de uitbalancering van al deze elementen. Ons beslag in Wit Brons en Mat Wit Brons bijvoorbeeld heeft een elegante uitstraling en past mooi bij heldere en aanwezige tinten.

Mag het iets strakker zijn in plaats van een elegantere afwerking? Ook het zwarte raam- en deurbeslag van Dauby maakt een hedendaagse steel look af die mooi matcht bij een uitgebreid kleurenpalet.

Wabi-Sabi: imperfectie zorgt voor perfectie

Een luxueuze feel wordt dit seizoen niet enkel bekomen door volop in te zetten op zachte of aanwezige kleuren in je interieur., Ook het gebruik van authentieke stoffen en materialen spelen in de najaartrends van 2019 een belangrijke rol.

Deze trend wordt Wabi-Sabi genoemd en zet karakter, kleine imperfecties of handgemaakte details in de schijnwerper.

SERGE ANTON PMT RB

De aanwezigheid van fluweel en rijkelijke gestoffeerde materialen zullen we dus nog volop zien, evenals getextureerde materialen, zoals terrazzovloeren, natuursteen met reliëf of gekalkte muren.

MEUBELGREEP PMAD RB DAUBY PURE

Doordat het raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby volgens een uniek gietproces wordt vervaardigd en met de hand wordt afgewerkt, past deze perfect in het plaatje van Wabi Sabi. Elk stuk bevat immers de typische imperfecties en authentieke look die nu zo gegeerd is.

Ook helemaal klaar voor een kleurrijk najaar? Bij Dauby hebben we voor elke trend het passende raam- en deurbeslag! Ook benieuwd welke kleuren en afwerkingen mooi zullen staan bij jouw interieur? Neem snel een kijkje op onze online catalogus of vraag raad een één van onze specialisten.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP