Stephanie Van Mechelen

Vorig jaar maakte Marie Kondo haar intrede in de interieurwereld met de Konmari-methode. De basis van haar idee? Opgeruimd staat netjes! Maar staat deze interieurtrend ook gelijk aan gezelligheid?

Deze vraag lijken veel mensen zich het afgelopen jaar gesteld te hebben. Want plots zie je als interieurtrend voor het najaar van 2019 kleurrijke woonkamers met natuurlijke accenten opduiken die gezelligheid en uitbundigheid uitstralen.

Is het definitief afgelopen met de Konmari-methode?

Natuurlijke materialen en accenten

Natuurlijke materialen en accenten staan helemaal bovenaan het lijstje wanneer je de interieurtrends voor het najaar van 2019 wil volgen. Zo scoren materialen zoals hout, leer, brons, goud en riet erg hoog dit seizoen.

Heb je niet meteen meubelstukken of accessoires uit deze stoffen in jouw interieur staan, maar wil je toch mee zijn met de interieurtrend van het najaar van 2019? Dan kan je ook gewoon eenvoudig je bestaande meubels, kasten deuren en ramen een natuurlijke touch geven met het raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby.

Meubelbeslag Dauby op een ingemaakte kast - project La Fabrique

Al onze eigen collecties zijn namelijk vervaardigd uit natuurlijke materialen en worden volgens een uniek productieproces in zandmallen gegoten. Hierdoor geniet elk stuk van een andere textuur waarmee je meer warmte en eigenheid aan je woning toevoegt.

Daarnaast breng je met Dauby jouw interieur ook écht tot leven. Onze producten hebben immers een living finish, ofwel de eigenschap te patineren!

Naast raam-, deur- en meubelbeslag, heeft Dauby ook andere accessoires in haar gamma die écht het verschil maken in jouw interieur.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de kapstokhaakjes uit de Pure Plus-lijn in Wit Brons of Ruw Brons Gepolijst?

Ook de handdoekhouders en potten- en pannenstangen uit Pure Curtains zijn ideaal om de laatste nieuwe interieurtrend van 2019 in je woning te implementeren.

Wil je een huiselijk en luxueus effect creëren, bijvoorbeeld in je keuken? Dan is een spatwand in Ruw Brons Gepolijst een echte voltreffer!

PURE TILES RB + PMQ RB - T HOOGEHUYS

Je kan de tegels uit de Pure Tiles-lijn trouwens ook perfect gebruiken voor de binnenkant van je inloopdouche. Kleine ingreep, groot effect!

Met onze collecties kan je dus op elk moment een opvallend accent in je interieur introduceren dat past bij de trends van dit seizoen.

Tijd om kleur te bekennen

Een andere interieurtrend voor het najaar van 2019 is de herovering van kleurrijke interieurs. Haal dus die verfpotten maar boven want het is tijd om kleur te bekennen!

Let er wel goed op op welke kleuren je gebruikt. We zien dit seizoen immers minder geverfde lambriseringen of hevige accentmuren, maar eerder warme, zachte tinten die worden doorgetrokken in één hele ruimte.

Ton-sur-ton is met andere woorden dus aan een serieuze comeback bezig! En waar beter te beginnen dan met een zacht kleurtje?

Volgende kleuren zijn uitgeroepen tot de ideale trendkleuren voor het najaar van 2019 om jouw woning mee in de verf te zetten:

  • Peach,
  • Curry geel,
  • Zacht brons,
  • Wijnrood
  • Diepe groentinten

Mix van eenvoud en gezelligheid

Is het dan werkelijk over en uit met de minimalistische interieurtrend van Marie Kondo? Natuurlijk niet.

Bij de interieurtrends voor het najaar van 2019 komt het er juist op aan om de juiste accenten te leggen waar jij ze wil om die huiselijke, warme sfeer te creëren, maar allesbehalve overkill toe te passen.

meubelbeslag Dauby - project 'La Fabrique'
Project ‘La Fabrique’

Je kan dus perfect voor opvallende accenten kiezen in je meubelbeslag en de rest van je interieur sober houden, of een kleurtje aan je muren geven en verder met natuurlijke accessoires werken.

Je kiest dus voor een interieur dat zo warm en persoonlijk aanvoelt als jij het wil.

Ook zo een fan van onze accessoires in alle mogelijke uitvoeringen? Blader gerust door onze verschillende collecties en kies ook jouw accent van het seizoen, succes gegarandeerd!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP