Wat krijg je wanneer je een uitgepuurde visie op interieurarchitectuur, design en een passie voor rustieke materialen samenbrengt?


Een heel mooi interieur- en woonproject, en een uniek huwelijk tussen authentiek en modern.

Geïnspireerd door de art de vivre van het Japanse Wabi Sabi ontwierp fotograaf Serge Anton een echte parel in de Ardeense bossen. Hij toverde een oude familiewoning om tot een toevluchtsoord bestaande uit brute, gerecycleerde materialen, getuigen van verre reizen, designstukken en objecten die de authenticiteit van het gebouw voor zich laten spreken.

Project “Mon désir”

Materialen zoals gegoten beton geven de ruimtes een solide, brute maar moderne look, terwijl het herwonnen, ruwe hout de nadruk legt op schoonheid in vergankelijkheid.

Elke styling- en objectkeuze in deze woning is dan ook niet zomaar genomen, maar volledig in lijn met de filosofie van Wabi Sabi : in harmonie met de natuur, rustieke accenten en de perfectie in de imperfecties.

Wabi Sabi

Wabi Sabi is een op de oude, japanse filosofie gebaseerde trend die de laatste jaren een enorme opmars maakt in de interieurwereld. De focus ligt hier op onvolmaaktheden in je woning, zoals onafgewerkte muren in baksteen of imperfecties in deur-en meubelknoppen.

Eenvoud staat hier steeds centraal, evenals eenheid met de natuur en de schoonheid van ouder worden. Wabi Sabi is dan ook een trend die rust brengt in je interieur, en naar die balans streeft door een juist gebruik van authentieke materialen en producten.

Andere manieren om Wabi Sabi in je interieur te integreren zijn het verwerken van gerecupereerde houten vloeren, oude terracotta tegels, traditionele Bourgondische dallen, gerecycleerde dakpannen of antieke schouwen. Al deze architecturale elementen passen perfect in zowel een hedendaags als tijdloos interieur.

Wabi Sabi bij Dauby

Een visie die Dauby als muziek in de oren klinkt, met natuurlijke materialen en een ambachtelijk productieproces als essentieel trademark. Doordat ons meubelbeslag met de hand wordt gemaakt en in zandmallen wordt gegoten, krijgt het een korrelig oppervlak en vertoont het hier en daar namelijk ook kleine imperfecties.

Verder staan onze natuurlijke materialen gekend om hun living finish : hoe ouder ons beslag wordt, hoe intenser de kleurschakeringen en hoe mooier het resultaat!

Dauby producten

Het product dat Serge in de keuken gebruikt is de Dauby meubelgreep PMT ruw brons (RB 128 mm). Dit model is een eigen ontwerp van de Pure® collectie, geïnspireerd op het ‘Chemin de Fer’ model, maar dan in de strakke variant. Door de unieke vormgeving lijkt het stokje te zweven op de voeten. Deze greep is ook te verkrijgen als meubelknop.

In de badkamer zijn de PFL-30 ruw brons (RB) meubelknoppen gebruikt. Dit model is eveneens een eigen Pure® ontwerp. Deze vorm doet denken aan een uiltje en geeft een speelse, doch strakke toets aan het meubilair. Deze meubelknop is beschikbaar in twee afmetingen (PFL27 – PFL30).

Beide grepen zijn Belgische Design, speciaal ontworpen voor de Pure® collectie van Dauby.  Project in samenwerking met Serge Anton


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP