Stephanie Van Mechelen

WoonTheater is een authentiek familiebedrijf met al meer dan 40 jaar ervaring op de teller. Vanuit een voorliefde voor massieve oude eik ging Bart Bajart, zoon van oprichtster Marie Vlemnckx, aan de slag als ontwerper. Het ambachtelijke maatwerkatelier combineert authentiek vakmanschap met unieke stukken en uitdagende designs. Een perfecte match met het interieurbeslag van Dauby!

Benieuwd naar de samenwerking? Designer Bart aan het woord.

Wat is de visie van WoonTheater?

Bij WoonTheater gaan we aan de slag met unieke designs. Geen platgetrapte paden met standaardmeubels, maar uniek maatwerk uit massieve materialen.

Daarom heeft oude eik z’n vaste plek in onze designs. De geur die vrijkomt bij het versnijden en bewerken, de ruwe nagelgaten en noesten, de rustieke look & feel. Het is een erg dankbaar product om mee te werken.

Alle materialen zijn dan ook herwonnen en dragen een stukje verleden met zich mee.

Naast ons ambachtelijk atelier schuimen we ook geregeld vroegmarktjes af op zoek naar authentieke producten die binnen ons interieurverhaal passen. Tot slot stellen we elk jaar een eigen collectie samen: van stoelen over kasten tot wandrekken. Die vind je terug in onze twee toonzalen.

Welke meerwaarde biedt Dauby volgens jou?

We werken al enkele jaren samen met Dauby. Naast het feit dat ze enorm snel antwoorden en altijd heel hartelijk zijn, vinden we altijd wel iets moois bij Dauby. Daarom prijken er enkele van hun modellen in onze toonzaal.

Het interieurbeslag van Dauby is eenvoudig en puur, maar heeft een authentieke toets. Het unieke gietproces zorgt voor oneffenheden in het beslag en geeft het product karakter en charme. Heel knap in combinatie met ons massief maatwerk!

Daarnaast laten we ons graag inspireren door designs uit het verleden. Dat vinden we ook terug bij Dauby. Dat stukje geschiedenis kunnen we enorm waarderen.

Welke trend zie jij in 2023 aan populariteit winnen?

We worden graag uitgedaagd door organische vormen. Een massief houten plank die moet buigen voor je design: zowel in de technische als in de ontwerpfase is dit geen sinecure. Dat is wat ons drijft.

Die trend zien we ook steeds vaker rond ons heen: organische vormen uit massieve materialen.

Bezoek www.woontheater.be voor meer informatie.

Bezoek de website

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP