Stephanie Van Mechelen - 15/07/2018 - 15 juli 2018

In een vorig artikel werd het duidelijk dat landelijk raambeslag een must is voor iedereen die hun ramen de afwerking willen schenken die ze verdienen. Wel, dat is niet anders bij landelijk deurbeslag! Meer zelfs; we gebruiken binnen- en buitendeuren zelfs nog meer dan onze ramen… Dus het is maar logisch dat je deuren, net als je ramen, tot in de fijnste details mooi zijn afgewerkt!

Landelijk deurbeslag: creëer een authentieke stijl

Ben je helemaal verzot op die typische, ‘verouderde’ look zonder versleten over te komen? Heb je je zinnen gezet op een landelijk interieurinrichting? Zoals we al eerder zeiden: het zit ‘m in de kleine dingen! Een landelijke interieurinrichting met hypermoderne deurklinken komt ongeloofwaardig over. Het plaatje klopt gewoonweg niet… Stop dus niet bij het gebruik van oudere bouwmaterialen! Landelijke raam- en deurklinken maken het compleet.

Het landelijk deurbeslag van Dauby wordt op ambachtelijke wijze gerealiseerd. We hanteren een techniek die dateert van 5000 v.Chr. Elk raam- en deurbeslag wordt in een zandmal gegoten. Om het gegoten figuur uit de mal te krijgen moet de zandmal stukgeslagen worden en kan de mal dus maar eenmaal gebruikt worden. Daarna worden de gegoten stukken volledig met de hand afgewerkt en gepatineerd.

De legeringen die we gebruiken gaan eveneens terug tot in de oudheid: brons, britannium metaal, wit brons, zilver, tin, messing, enzovoort. Voor het deurbeslag die typische verouderde look te geven, verroesten we ze nadien op natuurlijke wijze, waarna ze met bijenwas behandeld worden voor een optimale bescherming en duurzaamheid.

Je ziet het. Nergens vind je zo’n perfect afgewerkte klinken, knoppen en krukken voor ramen, deuren en meubels, als bij Dauby! Logisch toch? We duiken immers terug in de geschiedenis om elk soort beslag de unieke en authentieke look en feel te geven, waar jij naar op zoek bent! En dit met een kwaliteit en duurzaamheid om U tegen te zeggen…

De Genifer en Giara collecties: landelijk deurbeslag met stijl!

Dé referenties als het aankomt op landelijk deurbeslag, zijn onze Genifer en Giara collecties.

Onze Genifer collectie wordt gerealiseerd op basis van oude modellen. Deze worden één-op-één gerepliceerd en met de hand afgewerkt, om zo de perfecte replica te schapen. Wie op zoek is naar een authentiek, landelijk deurbeslag in de zuiverste betekenis van het woord, kan absoluut zijn hartje ophalen in onze Genifer collectie!

Ben je op zoek naar deurbeslag in landelijke stijl of engelse cottage stijl, met een hedendaagse uitstraling? Dan is Dauby’s Giara collectie meer iets voor jou… Deze collectie benadert de stijl van de Genifer collectie, met een meer ‘hedendaagse’ nuance. Daardoor is het raam- en deurbeslag in deze collectie perfect geschikt voor een landelijke, cottage inrichting!

Ga naar onze verwezenlijkingen pagina en laat onze reeds uitgevoerde projecten je overtuigen! Vragen? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP