Stephanie Van Mechelen

Een gelaagde mix tussen ingetogen, Japans minimalisme en de pure gezelligheid van het Deense hygge? Zeg maar ja tegen Japandi! Deze nieuwe designtrend is voor al wie houdt van strakke lijnen, functionaliteit en lichte, cosy ruimtes. Ontdek deze nieuwste stijl uit het beste van twee werelden!

Japandi-wie ?

Japan en Scandinavië ; geografisch mijlenver van elkaar, maar stilistisch een echte match made in heaven, met de nieuwste stijltrend als perfecte fusie.

Japandi bouwt verder op de gekende wabi-sabi en wil het ultieme zen gevoel bekomen in jouw interieur. Voeg hier nog een beetje warmte, huiselijkheid en welzijn vanuit het hoge noorden aan toe en je hebt Japandi. Zeker met de donkere maanden indachtig, kan ieders huis wel wat extra gezelligheid gebruiken!

Japandi interieur bij Fabriek 61

Japandi: kenmerken

De Japandi-stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen als licht hout en beton, voor die strakke, Japanse lijnen en organische vormen. De Scandinaviërs brengen dan weer de warme kleuren en rijke materialen mee. Denk dan aan:

  • lichte aardetinten;
  • terracotta;
  • zachtroze;
  • crème;
  • fluweel;
  • teddy-stoffen.

Het Japandi-interieur barst dan wel van functioneel minimalisme en gezelligheid, het is ook vooral een stijl die eenvoud uitdraagt. Geen ingewikkelde combinaties en gekke kleuren of patronen, wel een geborgen gevoel van sereniteit.

Japandi bij je thuis

Introduceer thuis zelf de Japandi-stijl met de PQ35-meubelgreepjes en de PMQ-meubelgrepen in Ruw Brons voor de ideale combinatie van gestileerd design en warme, natuurlijke materialen.

Een andere manier om de Japandi-stijl thuis te creëren is door het gebruik van tegels. De juiste tegels zorgen meteen voor die minimalistische, strakke look. Probeer daarom eens de metalen tegels van Pure Tiles voor in je keuken of badkamer en kijk zelf hoe een tegelwand of accent een ruimte kan transformeren.

Kies voor de Japandi-stijl een metaal dat bij je interieur past, in de lijn met de kleuren of materialen die er al zijn. Denk hierbij aan warme kleuren als Ruw Brons of Ruw Metaal. Zo creëer je een warm interieur, maar hou je het tegelijk minimalistisch.

Organische, natuurlijke materialen doen het ook supergoed in beslag. Heel mooi hierbij zijn bijvoorbeeld de PBU-45 uit de Pure-collectie of de C-62 uit de Giara-collectie.

Japandi of toch eerder iets anders? Ontdek op onze website ook de andere stijlen en materialen en doe alvast inspiratie op in onze inspiratiegids.

Download de stijlgids

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP