Stephanie Van Mechelen

Aan elke deur zit een klink, knop of greep. Het is zo evident dat je er niet bij stilstaat. Deurbeslag is vanzelfsprekend: je grijpt het vast, doet de deur open of dicht, en bent alweer vergeten wat je gedaan hebt.

Maar deurbeslag van hoge kwaliteit, gemaakt van prettige materialen, gekozen met een oog voor detail? Dàt zie je wel. De styling van je deurbeslag is vandaag meer dan ooit toonaangevend en doorslaggevend. Want natuurlijk werkt een saaie, aluminium deurkruk perfect. Maar wie regelmatig de sfeerborden van Pinterest bekijkt, weet wel beter: het succes van je interieur schuilt in de details.

In het deurbeslag dus.

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag omvat alles wat op en bij een deur hoort. Dat zijn:

Allemaal elementen die bijdragen tot de sfeer in je woning, nog voordat je binnenstapt. Prachtig deurbeslag is de kers op de taart van je woning.

Hoe kies je het ideale deurbeslag?

Niets is mooier in een interieur dan wanneer je ziet dat er een rode draad is. Trek dus ook rechte, consistente lijn in de keuze van deurbeslag.

Dat begint al met je voordeur. Kies voor zowel je deurklinken en scharnieren, als voor je brievenbus en huisnummer eenzelfde kleur en stijl. Zo verkrijg je een harmonieus geheel en breng je rust en samenhang. En maakt je voordeur een goede indruk? Dan zijn je binnendeuren de vervolmaking. Want vergis je niet: de details van je deurbeslag blijven niet onopgemerkt.

Stijl is één ding, maar ook persoonlijke beleving is van belang. Daarin speelt het materiaal dat je kiest een grote rol. Kies dus nooit deurbeslag dat je nog niet aangeraakt en uitgeprobeerd hebt. Ga een keer langs om alle verschillende materialen te testen. Enkel zo weet je welk materiaal voor jou goed in de hand ligt.

Belgisch deurbeslag van Dauby

Al sinds 1975 is Dauby een importeur en groothandel van Italiaans, Frans en Spaans deurbeslag.

De kracht van Dauby-deurbeslag zit in de authentieke productiewijze en natuurlijke materialen, gecombineerd met de strenge kwaliteitsnormen van vandaag. Het resultaat? Deurbeslag met uitstraling dat stevig genoeg is om intensief dagelijks gebruik te doorstaan, voor deze generatie en de volgende.

Het deurbeslag in het assortiment van Dauby is onderverdeeld in twee grote groepen.

1. Design deurbeslag

De designcollectie verzamelt alle moderne deurklinken, geschikt voor een trendy en eigentijds interieur. De deurklinken uit de designcollectie combineren steevast een hoge ergonomie met een modern design. Dit wilt zeggen dat ze niet alleen gemakkelijk te hanteren zijn, maar ook mee de uitstraling van het interieur bepalen. Met hun vlotte en vloeiende designs springen ze meteen in het oog.

2. Retro deurbeslag

Naast de designcollectie kan je bij Dauby ook deurklinken kiezen in de retrocollectie. Zoals de naam het zegt, laten deze deurklinken en deurknoppen zich kenmerken door hun retro kantje. Dit deurbeslag komt volledig tot zijn recht in een landelijk of nostalgisch interieur. Dankzij welgekozen materialen zoals smeedijzer of brons, en een sierlijk design roepen deze deurklinken meteen de sfeer van een stijlvol verleden op.

Inbraakveilig deurbeslag

Deuren vormen de toegangspoort tot je woning. Je verwelkomt er gasten mee, maar inbrekers wil je geen schijn van kans geven. Om deze ongewenste bezoekers de toegang tot je woning te beletten, moet je ervoor zorgen voor deurbeslag niet zo makkelijk te kraken is. Let naast de vorm en het materiaal dus ook op de stevigheid van de deurklinken die je kiest.

Bij Dauby hechten we naast het ontwerp ook veel belang aan de veiligheid van onze deurklinken. In ons assortiment vind je daarom een groot aanbod aan inbraakveilig deurbeslag. In de Pure®-collectie vind je bijvoorbeeld gespecialiseerd veiligheidsbeslag. Dat biedt een extra beveiliging voor de buitendeuren. Het beslag heeft een doorgaande bevestiging waardoor het onmogelijk is om de afdekplaat er aan de buitenzijde af te schroeven.

Voel zelf het verschil

Speel je graag op zeker en staan je zintuigen op scherp? Kom dan zeker eens langs in onze showroom te Wommelgem of onze kijkwoning te Antwerpen. Daar ondervind je zelf welk deurbeslag het beste bij jou past.

Al het deurbeslag dat je hier tegenkomt, is een greep uit ons eigen aanbod en collectie.

Bovendien komt elk product uit onze ambachtelijke ateliers en is ons deurbeslag tot in de details met de hand afgewerkt.

Ook nieuwsgierig naar onze gevarieerde collectie deurbeslag? Wil je inspiratie komen opdoen in onze kijkwoning? Maak dan snel een afspraak en krijg een persoonlijke rondleiding. Of  neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP