Stephanie Van Mechelen

Bestel je je deur-, raam- en meubelbeslag liever niet voor je het eerst met eigen ogen gezien hebt – en liefst ook de kwaliteit van het materiaal met je eigen vingertoppen hebt gevoeld? We geven je geen ongelijk. En omdat we vinden dat ons deur-, raam- en meubelbeslag pas echt tot zijn recht komt in een hoogwaardig interieur dat tot in de puntjes is afgewerkt, hebben we behalve een showroom in Wommelgem ook het Huis Parein, een charmante kijkwoning in Antwerpen, ingericht met een greep uit onze collectie. Benieuwd of onze unieke kijkwoning een bezoekje waard is? Laat ons alvast een tipje van de sluier lichten …

Huis Parein: een gebouw met geschiedenis

Het mag gezegd worden: Huis Parein kent een rijke geschiedenis en straalt dat ook uit. In 1890 draaide koekjesfabriek Cordemans – bekend om zijn Tuc-koekjes en chocoladewafels, en toen eigendom van Edouard Parein – er op volle toeren tot Parein zijn ‘biscuiterie’ verhuisde naar een nieuwe locatie op het Zuid. Hij zette het bijzondere gebouw te koop en in de eeuw die volgde, namen verschillende privé-eigenaars er hun intrek. Toen Huis Parein opnieuw te koop kwam staan, aarzelde Dauby geen moment om er een prachtige kijkwoning van te maken.

Een unieke kijkwoning vol ambachtelijk beslag

De authentieke materialen en unieke sfeer van weleer maken Huis Parein de ideale woning voor Dauby’s exclusieve en ambachtelijk gemaakte deur-, raam- en meubelbeslag. We maken ons beslag namelijk nog precies zoals in de tijd van toen – brons, wit brons, verzilverd wit brons, tin, gietijzer, … worden gesmolten en in zandmallen gegoten door vakmensen, die elk product vervolgens met de hand afwerken – en dat merk je tot in het kleinste detail.

Bezoek onze kijkwoning!

Wil je graag een persoonlijke rondleiding door onze kijkwoning? We heten je graag welkom. Maak een afspraak en we ontmoeten elkaar snel. Tot dan!

Huis Parein Dauby 12


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP