Stephanie Van Mechelen

De wandtegels in je keuken of badkamer zijn bij voorkeur gemakkelijk schoon te maken. Maar wat als je nu van je spat- of douchewand een heuse eyecatcher kan maken?

De designtegels van de Pure® Tiles-collectie zijn metalen en bronzen ambachtelijke tegels die je keuken en badkamer die extra luxueuze toets geven. Laat je verbazen door deze unieke designtegels!

Druk je eigen stempel op je interieur

Met Pure® Tiles ontwikkelde Dauby een heel gamma aan bronzen en metalen designtegels voor verschillende toepassingen en verschillende ruimtes. Wat dacht je van metalen tegels als spatwand achter het fornuis, of als echte eyecatcher in je professionele ruimte? Zelfs een metalen of bronzen tegelwand in je douche is mogelijk indien je de tegels met voegsel plaatst.

Door onze jarenlange expertise ben je er bovendien zeker van dat je met onze tegels kwaliteitsproducten in huis neemt.

Dauby werkt namelijk enkel met natuurlijke materialen zoals:

Stuk voor stuk echte, tijdloze materialen.

Laat je creativiteit de vrije loop

Door het veelzijdige karakter zijn de Pure® Tiles perfect te integreren in jouw interieur, welke stijl je ook maar wilt. De metalen en bronzen tegels kan je in verschillende motieven of patronen gebruiken, in dezelfde kleur of juist door elkaar.

Wat dacht je van een dambordpatroon of een diagonaal verband voor extra ruimtelijkheid? Kies je voor bepaalde accenten of net één accent in een contrastkleur? Plaats je je tegels met of zonder voeg? Aan jou de keuze!

De kracht van de ambacht

De ambachtelijke designtegels krijgen een rustiek, stoer en ruw karakter door de unieke productiewijze. De Pure® Tiles-tegels worden op de aloude wijze in zandmallen geproduceerd. Het productieproces gaat als volgt in z’n werk:

  • De tegels worden eerst stuk per stuk in een zandmal gegoten. Zo krijgen ze hun ruwe vorm.
  • Nadat de gegoten vorm min of meer afgekoeld is, wordt de tegel met de hand afgewerkt en verfijnd.

Elke tegel ondergaat hetzelfde, ambachtelijke proces. Door de specifieke afwerking krijgen de designtegels een prachtige look. Het is de beste manier om tegel per tegel de kwaliteit van een handgemaakt product te garanderen!

Behoud de uitstraling van je metalen en bronzen designtegels

Deze unieke designtegels zijn trouwens niet alleen een streling voor het oog; ze zijn ook erg hygiënisch. Zo hebben de bronzen tegels een hoog kopergehalte. En laat koper nu net een metaal zijn met sterke antibacteriële superpowers. Bovendien maak je de Pure® Tiles in één-twee-drie schoon met een zachte, vochtige doek. Jawel, zelfs vetspatten en kalkaanslag haal je zo weg met deze zachte doek en een drupje azijn.

Zoals alle Pure®-materialen, hebben ook de Pure® Tiles een living finish. Dit wil zeggen dat het materiaal gaat patineren, daar waar het het meest wordt gebruikt.

Op zoek naar meer informatie over de plaatsing en het onderhoud van de Pure® Tiles-collectie? Bekijk dan zeker onze technische fiche!

Kies voor complementair beslag

Wil je de inrichting van jouw woning tot in de details uitwerken? Kies dan voor complementair meubel-, deur- en raambeslag. De Pure® Plus-collectie biedt prachtige accessoires, op dezelfde manier en uit dezelfde materialen vervaardigd.

Voor meer inspiratie rond het gebruik van metalen en/of bronzen tegels in jouw interieur, kan je steeds een kijkje nemen in onze online catalogus.

Laat je creatieve geest de vrije loop! Graag meer informatie? Contacteer ons; wij helpen je graag verder!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP