Stephanie Van Mechelen

Opgepast! Uw product leeft!

De natuurlijke materialen waarmee Dauby werkt, hebben de eigenschap te patineren. Door het beslag te gebruiken (of net niet) zullen de kleurschakeringen intenser worden. Deze living finish geeft je product een prachtige authentieke uitstraling. Een materiaal dat leeft!

Net als een bronzen beeld dat telkens op dezelfde plaats wordt aangeraakt, zal een Dauby product ook veranderen van tinten. Bijvoorbeeld het meubelknopje op de snoepkast en datzelfde knopje op de kast van het dure servies; je zal na een tijdje al zien welke het meest gebruikt wordt.

Bij de keuze van nieuw deur-, en meubelbeslag is het daarom niet onbelangrijk om ook te weten hoe het materiaal zal evolueren.

Dauby werkt met verschillende uitvoeringen van brons, en heeft er recent twee nieuwe bij: het Ruw Brons en Mat Wit Brons. Word ook trendsetter en haal deze unieke materialen in huis!

Nieuwe uitvoeringen vragen om een update van de materialenfiche.

deurklink Dauby patina

Wit Brons is een legering van brons waarbij een deel van het kopergehalte wordt vervangen door tin en zink. Het materiaal is zowel kleurvast als roestvrij, waardoor het geen beschermlaag zoals wax, lak of vernis nodig heeft. De zilverachtige kleur zal door oxidatie een matte corrosielaag krijgen, maar het kleurverschil blijft miniem. De oxidatieperiode is steeds anders en hangt af van omgevingsfactoren zoals luchtkwaliteit, vochtigheid, etc.

DEURKLINK M12 WIT BRONS DAUBY GIARA

Is het beslag iets doffer geworden door aanslag die zich heeft vastgezet? Met een zachte doek en/of zilverpoets herstel je in een mum van tijd de originele look, maar vaak is een oudere look net mooier.

Mat Wit Brons is dezelfde legering als het wit brons, maar heeft bij aanvang al een mooie matte patina. Door gebruik wordt het materiaal zachtjes opgepoetst en komt er een lichte glans tevoorschijn.

DEURKLINK M12 WIT BRONS DAUBY GIARA

Het Natuurbrons (NB) of Licht Brons (LB) anderzijds, is niet kleurvast. Als gevolg van oxidatie vormt zich een matte, ietwat donkere patine. De patine is in feite een beschermlaag van het brons en is afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals luchtkwaliteit, vochtigheid, etc. Pas na tientallen jaren zal het brons een donkerbruine tint krijgen. Omgekeerd zal het materiaal weer opgepoetst worden simpelweg door het te gebruiken! Hoe meer je het materiaal aanraakt, hoe sneller de corrosielaag weer verdwijnt.

Wil je liever de originele look behouden? Met een zachte doek en koperpoets, poets je de patine op, en komt de oorspronkelijke glans weer tevoorschijn.

Natuurbrons

Het Donkerbrons (DB) (AZ), en het Groenbrons Verde Imperiale (VI)/Old Green (OG) is natuurbrons dat het oxidatieproces al heeft meegemaakt. Bij aanvang is er al een donkerbruine tot groene patine op het brons aangebracht. Op de plaatsen waar het product vaak wordt vastgenomen, zal het materiaal opgepoetst worden en wordt de originele lichte kleur van het brons weer zichtbaar. Dit levert een prachtige kleurschakering op en geeft je product dat extra cachet.

Ruw Brons is de meest pure vorm van brons, een legering van koper en tin. Ruw Brons is zowel kleurvast als roestvrij, waardoor een beschermlaag overbodig is. Deze ruwe vorm van brons heeft warme, koperachtige tinten. Om het brons zijn ruwe look te geven, ontwikkelde PureĀ® een speciale techniek waardoor de gietresten worden verwijderd, zonder het verder te polijsten. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn.

Dauby Pure PBU45 Raw Bronze


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP