Noir Ébène: klassieke Franse villa krijgt een moderne look and feel


Van klein familiebedrijf tot absolute hoofdrolspelers op het gebied van interieurs? Het kan! Noir Ébène is een team van ontwerpers en houtbewerkers onder leiding van Pierpaolo en Gian Battista, die maatwerk en personalisatie tot een ware kunst verheven hebben.

Jaren ervaring maken van de ontwerpers van Noir Ébène echte experten in het sublimeren of heruitvinden van ruimtes door ze een heel eigen, uniek karakter te geven. Ze combineren hierbij zowel hun technische als artistieke vaardigheden en stellen hun creativiteit altijd in dienst van de klant.

In het totaalpakket van Noir Ébène zit begeleiding van het begin tot het einde. Van de start van het project tot de afwerking ben je hier altijd verzekerd van expertise en knowhow op een hoog niveau.

Een hybride vorm van klassiek en modern interieur

Voor dit project kreeg een Franse villa een eigentijdse herwerking met een hybride stijl die zweeft tussen hedendaags en klassiek. Denk hierbij aan designaccenten in een meer traditioneel interieur in cottage-stijl. Het resultaat is een modern, strak interieurdesign, met creaties volledig op maat gemaakt die naadloos passen in de klassieke villa. Er werd enkel gebruik gemaakt van massief hout zoals esdoorn en eik, gecombineerd met natuursteen.

Voor de keuken werd er gezocht naar de juiste balans door het bestaan van de klassieke, bestaande elementen van het huis te combineren met de nieuwe stukken.

De kleur van het gekozen meubilair, het feit dat er geen bovenkasten zijn geplaatst en de kapbekleding in de kleur van de muren zijn bewuste keuzes geweest.
Het visgraatparket, de hoge plafonds, de plafondbalken en de grote erker maken het uiteindelijke beeld van de maatwerk keuken compleet. Hoewel het project werd gestart vanaf nul, past het eindresultaat perfect bij de stijl van dit karaktervolle huis.

Dauby als partner

Voor al hun realisaties heeft het team van Noir Ébène één stokpaardje. De afwerking van een project gebeurt altijd met de allergrootste aandacht voor de details. Want, zo laat Pierpaolo optekenen, een succesvol project laat niet over aan het toeval, maar zit in de combinatie van kleine details. Een leuze die Dauby als muziek in de oren klinkt! Want wat is een interieur zonder aandacht voor passend raam-, deur-, en meubelbeslag?

Sinds het begin in 2014 kiest Noir Ébène steevast voor partners en bedrijven met een ambachtelijk karakter. Het past bij hun visie en waar ze met hun projecten voor willen staan. In Dauby-producten vinden ze deze liefde voor de ambacht en vakkundigheid terug. Al hun realisaties hebben immers een onmiskenbaar ambachtelijk aspect dat het handwerk van hun meubelmakers weerspiegelt. Dauby-producten geven de finishing touch aan de op maat gemaakte meubels en door de verschillende afwerkingen is een personalisatie steeds mogelijk.

Fotografie: Carte Blanche


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP