Stephanie Van Mechelen

In tijden waar hygiëne en veiligheid extra belangrijk zijn, willen we bij Dauby een tandje bijsteken om onze bijdrage aan een gezonde omgeving te garanderen.

Samen met een team van experts, onderzoeken we welke materialen en coatings voor ons interieurbeslag de meest veilige opties zijn wat hygiëne betreft.

Een oplossing voor stijlvol interieurbeslag zoals je het kent, maar dan met die extra veiligheid in deze uitdagende en veranderende wereld.

Antibacterieel koper als basis

Een van de beste keuzes als het gaat om interieurbeslag met antibacteriële eigenschappen, is zonder twijfel de keuze voor brons interieurbeslag. Brons bevat namelijk een hoog kopergehalte, en laat dat nu net een metaal zijn met antibacteriële superpowers!

Koper als supermetaal, dat wisten ze ook al in het oude Egypte. De Egyptenaren gebruikten koper namelijk al in hun bronzen zwaarden en medicinale oplossingen om wonden te helpen genezen en kans op infecties te verkleinen. Ook in het oude China en India werd koper veelvuldig gebruikt in oude geneeskunde en ook nu nog in Ayurvedische behandelingen. Wist je dat zelfs wijnboeren in Frankrijk een goedje op hun wijnranken smeerden, bestaande uit kopersulfaat en kalk (“het Bordeaux mengsel”) tegen allerlei schimmels?

Koper heeft dus zijn waarde als antibacterieel metaal al bewezen. Meer recent werd ook ontdekt hoe : wanneer bacteriën op koper terecht komen na contact, hoesten of niezen, komen er koperionen vrij. Deze ionen worden opgenomen in de bacteriën, richten er serieuze schade aan en vernietigen uiteindelijk het DNA en RNA vanbinnen. Op een koperen oppervlakte is er zelfs een eliminatie van bacteriën met 90 procent

Antibacterieel brons interieurbeslag

Als je weet dat brons uit een legering van tin en koper bestaat, is brons dan ook de eerste keuze voor al je veelgebruikt interieurbeslag dat wel een antibacteriële coating kan gebruiken.

In onze Pure®-collectie is het Brons bijvoorbeeld beschikbaar voor een optimale keuze in alle veiligheid.

Maar ook Giara heeft interieurbeslag uit brons, waarbij het kopergehalte zelfs op 90 procent ligt!

Verder werkt de Italiaanse gieterij ook aan antibacteriële uitvoeringen voor de strakke RDS- en KLEIS-collectie, ontworpen door gerenommeerde designers.

Door middel van deze antibacteriële finish of coating (ABF-label), kunnen ze elke uitvoering uit hun collectie, zoals Chroom, Messing, Zwart, etc. ook bewerken met deze antibacteriële coating.

Zo is er helemaal geen compromis meer nodig tussen veiligheid en design!

Frascio antibacteriële coating

Ook de topdesigners van Frascio komen met de productie van een eigen antibacteriële coating voor hun interieurbeslag: NO BACT. Deze coating garandeert hoge bescherming met antibacteriële zilverionen voor al hun producten. Vanuit de collectie is de NO BACT-coating al verkrijgbaar in de uitvoeringen Antraciet, London Night Satin en Mat Zwart.

Andere uitvoeringen zijn echter ook beschikbaar op aanvraag.

De NO BACT-coating is permanent en blijft voor het hele leven van het product zitten, zonder speciale behandeling of afbreuk aan de finish van het product. Een vochtige doek voor onderhoud volstaat.

Frascio garandeert de antibacteriële werking voor 10 jaar.

Logo No Bact

Fama: antibacterieel koper als basis én een antibacteriële coating

Fan van de jaren 20-stijl van de vorige eeuw? De Fama-collectie wordt uitsluitend uit brons vervaardigd en biedt deur- en meubelbeslag in de Art Deco-stijl.

Ze bevat dus standaard al sterke antibacteriële eigenschappen, maar daarnaast wordt deze collectie ook nog eens voorzien van een innovatieve antibacteriële coating.

Van een superieure hygiënische finishing touch voor je woning gesproken! 

De innovatieve antibacteriële poedercoating van Fama

  • helpt oppervlakken het hele jaar door hygiënisch schoon te houden;
  • bestrijdt het onzichtbare gevaar van kruiscontaminatie;
  • vormt een barrière tegen 99,9% microben, zoals bacteriën en schimmels.

Een veilige en stijlvolle interieuroplossing dus!

Heb je nog vragen over de verschillende mogelijkheden of wens je meer info? Neem dan gerust contact op met het Dauby-team, wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP