marijke@dauby.be

Of je nu fan bent van een moderne look of eerder de voorkeur geeft aan tijdloos of klassiek, zwart deurbeslag bestaat in elke stijl en past in eender welke woning.

Zwart geeft namelijk een stijlvolle toets aan een neutraal interieur, en is daarnaast ook nog eens perfect combineerbaar met eender welk kleuraccent.

Ga je graag nog een stapje verder? Trek de lijn dan helemaal door naar zwarte scharnieren, meubelgreepjes en accessoires voor een harmonieus geheel.

Zwart deurbeslag in een monochrome keuken

Zwart deurbeslag komt het meeste tot zijn recht in contrast met een lichte achtergrond. Op die manier neemt het een ereplaats in en zet het de toon in jouw interieur.

Zeker in een monochrome keuken met een blinkende of mat witte tint, maak je met zwart deurbeslag een stoer statement.

Tip van Dauby: Trek het effect van je zwarte deurbeslag verder door in de keuken door ook zwarte greepjes te installeren op je keukenlades. Je creëert er een doordachte, elegante en toch ook gedurfde sfeer mee.

Zwart deurbeslag in het hele huis

Ga je voor de monochrome look in de andere leefruimtes? Combineer ook daar dan het zwarte deurbeslag met witte muren of meubelstukken.

Let wel op dat je niet teveel zwart in je interieur brengt. Dan wordt het geheel te donker. In plaats van een fris contrast te creëren, gaat je deurbeslag plots hopeloos verloren in de rest van de ruimte. Een goede maatstaf? Probeer een 70/30-verhouding in het achterhoofd te houden: 70 procent lichte tinten en 30 procent zwarte accenten.

Deze verhouding van stoer zwart en zuiver wit geeft je woning een opvallende ruimtelijkheid en zet je andere meubelstukken of objecten in de schijnwerpers.

Een wit-zwart interieur is dan ook de perfecte achtergrond voor kunstwerken of sculpturen in je woning.

 

Een gezellig interieur met zwart deurbeslag

Klaar om zwart deurbeslag een kans te geven in jouw woning, maar ben je bezorgd dat je interieur er te streng van wordt?

Combineer je zwarte deurbeslag dan met warme materialen en natuurlijke texturen. Denk hierbij aan:

  • hout
  • linnen
  • fluweel
  • riet
  • zijde
  • wol

Als vloerafwerking kies je het best voor donkere tegels of een plankenvloer. Zij zullen samen met je zwarte deurbeslag de natuurlijke, tijdloze look creëren die je zoekt!

Zwart deurbeslag voor een stoer industrieel design

Industriële interieurs zijn al even aan een opmars bezig en blijven harten veroveren.

De aanwezigheid van stoere elementen en een functioneel design is dan ook een onoverwonnen combinatie.

Combineer zwart deurbeslag met ruwe materialen

Voor een echte industriële look combineer je je zwart deurbeslag best met ruige materialen zoals inox, natuursteen, verweerd hout en beton.

Robuuste designs

Het perfecte deurbeslag voor een industrieel interieur is bij voorkeur strak, sober en robuust.

Met de Pure®-collectie zit je dan ook goed! Deur- en meubelbeslag uit de Pure-collectie werd geïnspireerd door de functionaliteit en strakke vormen van de Bauhaus-beweging. Elke klink, handgreep en knop is gemaakt met natuurlijke materialen en gegoten volgens de authentieke gietprocedure.

Onderhoud zwart deurbeslag

Ook wat betreft het onderhoud zit je met zwart deurbeslag goed. Dauby’s zwarte beslag heeft namelijk een coating en vraagt bovendien – net zoals haar andere materialen – weinig onderhoud. Verder zie je op het zwart ook geen vingerafdrukken en laat het zich makkelijk poetsen met een doek.

Let wel, net zoals andere coatings is de zwarte coating niet krasvrij. De overige materialen uit de Pure®-collectie zijn massief en hebben geen coating. Ben je dus eerder op zoek naar deurbeslag dat écht tegen een stootje kan en mee verweert met het gebruik? Kies dan eerder voor Ruw Metaal of Ruw Brons.

Graag meer info over onze verschillende stijlen zwart deurbeslag? Contacteer onze experts en laat je informeren over de mogelijkheden. Of vind een verdeler bij jou in de buurt!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP