Stephanie Van Mechelen

Maakt een deurknop echt wel het verschil? Vraag het aan elke interieurontwerper of architect, en het antwoord zal telkens zijn: “Ja, absoluut!” En gelijk hebben ze vast en zeker, of je nu een landelijke of een moderne woning hebt. Maar in de zoektocht naar het perfecte deurbeslag is stijl niet het enige aspect waar je rekening mee moet houden. Veiligheid is en blijft dé doorslaggevende factor. Een deurknop moet niet alleen mooi, maar ook stevig zijn. En ‘last but not least’: een deurknop moet combineerbaar zijn met een veilig slot zoals een knopcilinder.

Wat is een knopcilinder?

Een knopcilinder is een slot dat je langs binnen zonder sleutel bedient, met behulp van een eenvoudige draaiknop. Aan de buitenkant van de deur heb je wel een sleutel nodig.

Deurbeslag van Dauby, dat is kiezen voor puur vakmanschap!

Bekijk ons deurbeslag

De voordelen

We denken er liever niet aan, maar het is nu eenmaal een feit: in elke woning kan brand uitbreken. In zulke situaties telt elke seconde. Iemand die goed te been is, baant zich meteen een weg naar de voordeur en weet zich snel in veiligheid te brengen. Tenminste, als hij of zij de sleutel en het sleutelgat onmiddellijk kan vinden. Voor mensen die minder goed te been zijn, is dat veel minder vanzelfsprekend. Op zulke momenten kan een knopcilinder levens redden.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP