Een gedroomd adresje aan de Duitse Oostzee: Barefoot hotel


Tijdloze accenten

Het meubilair in de lobby toont ons trekkers en schelpen van Dauby in verouderd ijzer. Het zogenaamde ‘vlinderknopje’ is verkrijgbaar in twee afmetingen en eveneens als greep. Speels en strak gaan samen bij dit design. De schelpvorm werd oorspronkelijk gebruikt op apothekerskasten. De versie van Dauby oogt sober en tijdloos. Dergelijk model valt al meer dan honderd jaar in de smaak, en dat zal beslist zo blijven. 

Hotel Barefoot - Dauby 26 Hotel Barefoot - Dauby 29

Edele finishing touch

Met Pure Plus heeft Dauby naast sierbeslag een mooi scala aan toebehoren. Al dit fraais is voorhanden in diverse edele metalen zodat het vlot kan worden ingepast in elk interieur.

* Wit brons is een legering van brons waarbij een deel van het kopergehalte vervangen werd door tin en zink.  Dit maakt dat het materiaal zowel roestvrij als kleurvast is.   

* Mat wit brons wordt op een speciale manier getrommeld en dan verder met de hand afgewerkt.  Door het gebruik krijgt het patina een unieke kleurschakering. Een product dat leeft, zonder in te boeten aan duurzaamheid.

* Verouderd ijzer herinnert aan het gietijzer van weleer. Met dit verschil dat er nu geen roestvorming meer is. De wax-laag maakt het materiaal onderhoudsvrij maar laat wel een natuurlijke verwering toe.

* Ruw brons is de meest pure vorm van brons, een legering van koper en tin.  Na het gietproces wordt het beslag dusdanig afgewerkt dat het van een ‘living finish’ blijk geeft.

* Ruw metaal bestaat uit roestvrije metalen en wordt eveneens gegoten op traditionele wijze. De look bekomt men door de gietresten wel te verwijderen  maar het metaal niet te polijsten. 

Hotel Barefoot - Dauby 19 Hotel Barefoot - Dauby 32

Met de Pure Plus collectie biedt Dauby accessoires aan die aansluiten bij het  ambachtelijke sierbeslag. Het aanbod bestaat o.a. uit toiletborstel houders met witte of zwarte pot, wc-rol houders, stangen met vierkante eindsteunen, handdoekringen en kapstokjes.

Pure Curtains

Het Pure Curtains assortiment van Dauby biedt niet enkel een oplossing voor  gordijnen. In de keuken kun je er potten en pannen aan ophangen en hier benut men zo’n roede voor het douchegordijn. Alle artikelen op een rij: stangen, steunen, ringen, wegbinders en bolvormige, platte en ovale knoppen.

Hotel Barefoot - Dauby 33

In samenwerking met: Patrick Retour, Mich Verbelen, Taps & BathsHotel Barefoot en Labs Design


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP