Stephanie Van Mechelen

Smalle profielen zijn een echte hype aan het worden en zal vast en zeker afkomstig zijn vanuit de TV wereld waarin de randen rond TV’s bij ieder model dunner worden. Grotere ramen met meer lichtinval zijn hier het aangename gevolg van. Dankzij het gebruik van zeer stevige materialen is het tegenwoordig mogelijk om de deur en raamprofielen zo smal te maken maar waar moet je nu op letten?
Iedere deur heeft een deurklink en de meeste ramen hebben ook een raamgreep of klink om ze te openen en sluiten. Je kunt echter niet iedere willekeurige raam- en deurgreep plaatsen. Bovendien wil je een stijlvolle, esthetisch, comfortabele en functionele deurgreep die past bij je interieur.

Maar waarom kun je dan niet om het even welke deurgreep plaatsen? Wij lichten het je even toe en bieden je de perfecte oplossing!

DEURGREEP PPH VO DAUBY PURE

Creatief met ruimte omspringen is de boodschap.

Smalle deurprofielen bieden weinig ruimte voor rechte deurgrepen. Soms valt het voor dat een rechte deurgreep dan niet langs de deurstijl geraakt of dat je je vingers pijnlijk tussen de greep en de deurstijl knelt. Om zulke pijnlijke situaties te vermijden, is het altijd verstandig om de afstand op te meten tussen het middelpunt van het slot en het uiteinde van de deur. Hierdoor kan je gemakkelijk nameten of de klink past. Gelukkig zijn er ook kant en klare oplossingen.

Verkropte of afgezette deurgrepen

Een verkropte of afgezette deurgreep is ideaal voor smalle deurprofielen. Waarom? Omdat deze deurgreep verticaal wordt bevestigd. De greep heeft bovendien smallere voetjes- of bevestigingspunten. Ook staat de greep niet loodrecht tegenover deze bevestigingspunten, maar opzij ervan en wijst naar links of rechts. Hierdoor heb je voldoende ruimte voor je hand en is het onmogelijk dat de greep niet langs de deurstijl past.

Tenslotte is een verkropte of afgezette deurgreep robuust, stabiel en geeft een stoere uitstraling aan je deuren. Wens je meer informatie te ontvangen over deurbeslag bij smalle deurprofielen? Maak dan kennis met een van onze experten en laat u professioneel begeleiden.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP