marijke@dauby.be

Bronzen deurbeslag staat garant voor de authentieke en rustieke uitstraling van elk interieur.

Brons is een materiaal dat veel gebruikt wordt bij het ontwerpen van deurklinken en deurkrukken. En terecht, want het gebruik van brons heeft heel wat voordelen. Zo is brons niet alleen heel stevig en antibacterieel, je kan er ook vele kanten mee uit.

Een nieuw tijdperk met bronzen deurbeslag

Enkele jaren geleden zetten minimalistische interieurs de toon met strakke vormen en sobere kleuren. Warm, opvallend beslag zoals brons kwam slechts zelden aan bod.

Deze trend is intussen volledig gekeerd en zo duikt bronzen deurbeslag weer in verschillende woningen op. Dit maakt dat zelfs de meest strakke interieurs vandaag de dag opnieuw warmte uitstralen.

Welkom in het nieuwe bronzen tijdperk!

Natuurlijke materialen en authentiek productieproces

Met bronzen deurbeslag kan je zeer eenvoudig warmte en gezelligheid integreren in je interieur. Met bronzen deurbeslag creëer je namelijk al meteen een klassevolle, maar warme sfeer!

Daarnaast kiezen we ook opnieuw voor authenticiteit, en grijpen we terug naar een ambachtelijke gietproces met zandmallen en echte, natuurlijke materialen.

Het warme, bronzen deurbeslag is verkrijgbaar in

  • Ruw Brons: de meest pure vorm van brons, bestaande uit een legering van koper en tin. Ruw Brons heeft warme, koperachtige tinten. Na langdurig gebruik zal het brons op een natuurlijke manier opgepoetst worden, en komt er een lichte glans tevoorschijn.
  • Ruw Brons Gepolijst is de gepolijste versie van het Ruw Brons en levert een glanzend en glad, koperkleurig resultaat op. Na verloop van tijd gaat dit patineren, en ontstaat er een mattere en warmere vorm van brons.
  • Natuur Brons: is dan weer een legering van koper en tin. De legering heeft een rode kleur en zal door de chemische reactie met zuurstof een bruine oxidelaag verkrijgen. De plaatsen die meer blootgesteld zijn aan zuurstof zullen zo donkerder worden en waar er meer wrijving is (vb. menselijk contact), zal het brons lichter worden. Een echte living finish!

Inspiratie uit Art Deco en Art Nouveau

Het gebruik van klassevolle elementen in interieurs dateert al vanuit de Art Deco- en Art Nouveau-periode. Tijdens deze periode werden statige huizen rijkelijk versierd met onder andere op maat gegoten ambachtelijk bronzen deurbeslag. Dit massieve, volle bronzen deurbeslag straalde prestige uit en was een van dé eyecatchers uit deze periode.

Retrocollecties

De Fama®-collectie vindt dan ook zijn oorsprong in deze Art Deco-stijl. De afwerking Natuur Brons symboliseert perfect de chique uitstraling en luxueuze feel van de jaren ’20. Ook de knappe Giara®-collectie is verkrijgbaar in Natuur Brons.

Hedendaagse collectie

Ook de uitgelijnde Pure®-collectie met de uitvoeringen in Ruw Brons en Ruw Brons Gepolijst zorgen voor dit glamoureuze, maar warme gevoel in je interieur.

Ruw Brons Gepolijst (RBP) heeft een krachtige uitstraling in jouw woning, maar zorgt ook voor een warme en elegante touch.

Wil je dus het nieuwe bronzen tijdperk ook in jouw woningen verwelkomen? Dan zijn de authentieke collecties van Dauby the way to go!

Kies je bronzen deurbeslag bij Dauby

Bezorg je interieur een touch of class met de bronzen deurbeslag van Dauby. Bekijk de collecties en maak je keuze uit een groot assortiment bronzen deurklinken en deurknoppen.

Een vraag? Contacteer onze experten; zij helpen je met plezier in je zoektocht naar het perfecte bronzen deurbeslag!

Contacteer ons

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP