Toen Paul Dauby in 1994 met pensioen ging, aarzelden Annie Van Ingelgem en haar man Holger Nielsen geen seconde om het roer van hem over te nemen. Dauby was in die tijd al gerenommeerd om zijn exclusief topdesign, maar had zoals veel westerse bedrijven te lijden onder de Chinese namaakmarkt. Annie en Holger besloten daarom om het met Dauby over een nieuwe boeg te gooien en een nichemarkt aan te spreken. Zo maakten ze van Dauby een groene onderneming die ook vandaag nog steeds op ambachtelijke wijze uniek raam- en deurbeslag produceert.
Authentieke productie
Met raam- en deurbeslag van Dauby haal je een exclusief en ambachtelijk gemaakt kwaliteitsproduct in huis. Raam- en deurbeslag zoals in de tijd van toen: ideaal om je landelijk interieur een authentieke toets te geven. De techniek waarmee Dauby zijn producten maakt, is meer dan 5000 jaar oud. Natuurlijke materialen (zoals brons, wit brons, verzilverd wit brons, tin, gietijzer, …) worden gesmolten en in zandmallen gegoten door vakmannen, die elk product vervolgens met de hand afwerken – tot in het kleinste detail.
Unieke charme
Dauby’s oeroude, ambachtelijke productieproces zorgt ervoor dat geen enkel product precies hetzelfde is. De handafwerking leidt onvermijdelijk tot kleine imperfecties, maar die foutjes mogen – nee, moeten – er wezen! Het is precies die ruwe schoonheid, die ieder stuk zijn unieke charme bezorgt en je landelijke woning een authentieke uitstraling geeft.
Een leven lang genieten
Het beslag van Dauby is uiterst duurzaam en groen, omdat het uit hoogstaande, natuurlijke materialen en door echte vakmannen met de hand wordt vervaardigd. Bovendien heeft het beslag weinig onderhoud nodig. Gewoon even met een droge doek – en eventueel met wat bijenwas – erover wrijven, en je deurklinken en handvatten kunnen er weer een tijdje tegenaan. Je zult je beslag dus niet snel moeten vervangen. Meer nog, dankzij een natuurlijk patina wordt het ambachtelijk beslag van Dauby alleen maar mooier met de jaren!