ellen@dauby.be - 25/02/2019 - 25 februari 2019

Of je nu fan bent van een moderne look of eerder de voorkeur geeft aan tijdloos of klassiek, een licht interieur met zwart deurbeslag kan je perfect integreren in eender welke woning.

Zwart geeft namelijk een extra touch aan een neutraal interieur, en is daarnaast ook nog eens perfect combineerbaar met eender welk kleuraccent.

Voor wie wil, kan de lijn zelfs helemaal doorgetrokken worden naar zwarte scharnieren, meubelgreepjes en accessoires voor een totale look!

Zwart deurbeslag in een monochrome keuken

Zwart deurbeslag komt het mooiste tot zijn recht tegen een lichte achtergrond. Op deze manier krijgt het echt de kans om op te vallen en de toon te zetten in jouw interieur.

Zeker in een monochrome keuken met een blinkende of mat witte tint, zet zwart deurbeslag een echt statement neer.

Project Nicky Goossens - Laetitia Deknudt - Jonah Samyn
Project Laetitia Deknudt – Jonah Samyn

Zet dit daarnaast ook nog eens kracht bij met zwarte greepjes op je keukenlades, en je hebt een echte eyecatcher!

Zwart deurbeslag in andere ruimtes

Ga je voor de monochrome look in de andere leefruimtes? Combineer ook daar dan het zwarte deurbeslag met witte muren en/of meubelstukken.

Let wel bij het combineren van zwart en wit dat het zwart niet te fel gaat overheersen en het deurbeslag zo hopeloos opgaat in de ruimte!

Een goede maatstaf is hier om steeds de verhouding 70/30 in het achterhoofd te houden. Hierbij geldt 70 procent witte tinten en 30 procent zwarte accenten.

Project Bart Debeule - Den Stal
Project Bart De Beule – Den Stal

Deze verhouding van stoer zwart en fel wit zal je woning een opvallende ruimtelijkheid geven die je andere meubelstukken of objecten in de schijnwerpers zet.

Een wit-zwart interieur leent zich dan ook perfect voor het plaatsen van kunstwerken of sculpturen in je woning.

Zowel een gezellig, als stoer interieur mogelijk

Klaar om zwart deurbeslag een kans te geven in jouw woning, maar heb je schrik dat deze de gezelligheid van je interieur in zijn totaliteit afneemt?

Combineer je zwarte deurbeslag dan met warme materialen en natuurlijke texturen. Denk hierbij aan hout, linnen, fluweel, riet, zijde of wol.

Als vloerafwerking kies je best voor donkere tegels of een plankenvloer.

Zij zullen samen met je zwarte deurbeslag de natuurlijke, tijdloze look creëren die je zoekt!

Voor een echte industrial look combineer je je zwart deurbeslag best met grove materialen als inox, natuursteen en beton.

Onderhoud zwart deurbeslag

project Nicky Goossens - Weekend / Wonen / Binnenkijker - Knokke
project Nicky Goossens – Weekend / Wonen / Binnenkijker – Knokke

Ook wat betreft het onderhoud zit je met zwart deurbeslag goed; Dauby’s zwarte beslag heeft namelijk een coating en vraagt bovendien – net zoals haar andere materialen – weinig onderhoud. Verder zie je op het zwart ook geen vingerafdrukken en laat het zich makkelijk poetsen met een doek.

(Let wel, door de coating is het zwarte deurbeslag van Dauby net iets fragieler dan de andere materialen! Ben je dus eerder op zoek naar deurbeslag dat écht tegen een stootje kan en mee verweert met het gebruik? Kies dan eerder voor ruw metaal of ruw brons!)

Ontdek onze hele collectie zwart deurbeslag op onze website www.dauby.be of in onze toonzaal!

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP