Stephanie Van Mechelen

Denk je dat jouw deurbeslag niet gereinigd moet worden? Zelfs deurbeslag van hoge kwaliteit heeft af en toe onderhoud nodig. Daardoor blijft je deurbeslag mooi en behoudt het de authentieke en unieke uitstraling. Niet elke deurklink is uit hetzelfde materiaal gemaakt, daarom geven we je enkele tips voor het onderhoud van verschillende soorten deurklinken.

Hoe moet je deurbeslag verzorgen?

DEURKLINK MG2042 DONKER BRONS DAUBY FAMA

Na een tijdje is het mogelijk dat je beschadigingen of corrosie ontdekt op je deurbeslag. Bots je per ongeluk met je sleutelbos of ring tegen je deurklink? Dan is een beschadiging al snel gebeurd. Na een bepaalde tijd is het gewoon ook eens nodig om je deurklinken en deurknoppen te reinigen. Deze raak je namelijk verschillende keren per dag aan. Tijdens het poetsen van je deur- en raambeslag moet je echter opletten dat je ze zelf niet beschadigt. Gebruik daarom nooit een agressief reinigingsmiddel of een schuurmiddel.

Enkele materiaalsoorten vergen extra aandacht

De verzorging is afhankelijk van het materiaal. De meeste materialen poets je met een vochtige doek of spons en een neutraal schoonmaakmiddel dat niet agressief is. Bij andere materialen, zoals brons, moet je voorzichtiger zijn. Hierbij gebruik je enkel een zachte, droge doek en wrijf je zacht over je raam- en deurbeslag. Om je deurbeslag uit gietijzer mooi te onderhouden, behandel je het met natuurlijk bijenwas. Deze beschermende laag gaat roestvorming tegen en zo behoudt je deurbeslag zijn unieke karakter. Bekijk ook eens het overzicht per materiaal.

Geniet langer zonder vervangen

Goed onderhouden deurbeslag gaat lange tijd mee. Deze duurzame materialen moet je dus niet snel vervangen. Draag wel goed zorg voor je deurbeslag. Ga je bijvoorbeeld je deuren en ramen in een andere kleur schilderen? Vergeet dan zeker niet om je deurbeslag even te verwijderen. Zo heb je een nieuwe kleur op je deur en blijft ook je deurbeslag er als nieuw uitzien.

Wil je meer informatie over ons ruime aanbod raam- en deurbeslag? Neem een kijkje in onze online catalogus of contacteer ons.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP