Stephanie Van Mechelen

Ben je helemaal into retro en antiek? Dan is het retro deurbeslag van Dauby zeker de geschikte keuze om je binnendeuren en meubels van een authentieke look te voorzien. Maar voor buitendeuren en –ramen spelen veiligheid en duurzaamheid een minstens even belangrijke rol als esthetiek!

Geef inbrekers geen kans met veiligheidsbeslag

Inbrekers slaan meestal hun slag door de cilinder in het slot aan te vallen. Stap 1 is dus door deze te vervangen door een veiligheidscilinder. Daarnaast wordt het deurbeslag (of deurrozet) nog te vaak gezien als louter de afwerking van een deurslot… Maar maak je geen illusies: een duurzaam en veilig deurbeslag in combinatie met een veiligheidsslot vormen het gedroomde anti-inbraak team!

Deurbeslag vormt in de eerste plaats een noodzakelijke bescherming tegen het manipuleren van de cilinder. Voor buitendeuren heb je het zogenaamde veiligheidsbeslag, dat de cilinder dient af te schermen van externe invloeden. Het deurbeslag wordt door het slot geboord en wordt langs de binnenzijde van de deur vastgemaakt. Op die manier kan de inbreker het beslag niet verwijderen van buitenaf en blijft de cilinder beveiligd tegen afbreken, uittrekken en uitboren.

Combineer veiligheid en design

Veiligheid is voor deurbeslag van buitendeuren van cruciaal belang, maar moet het uitzicht dan per se hier ten koste van gaan? Absoluut niet! Dauby stelt een grote collectie veiligheidsrozetten ter beschikking met een retro of “verouderde” look. Zo kun je die unieke stijl van decoratie behouden, zonder je zorgen te hoeven maken over de inbraakveiligheid van je deurbeslag!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP