Stephanie Van Mechelen

Wie Dauby kent, weet als geen ander dat authenticiteit, vakmanschap, maar ook grote namen uit de interieurwereld een belangrijke rol spelen in ons deur-, raam- en meubelbeslag.

De Belgische architect Tom Lenaerts is dan ook een gevestigde waarde in interieurdesign. We zijn dan ook heel trots om zijn expertise en talent weerspiegeld te zien in onze unieke designercollectie.

Ontwerptalent van eigen bodem

Heb jij al kennisgemaakt met Tom Lenaerts? Deze Antwerpse interieurarchitect en designer staat bekend om zijn strakke, sobere, maar toch fijne en functionele vormgeving in combinatie met ruwe, doorleefde materialen. Een perfecte match met Dauby dus!

Exclusief voor Dauby bedacht Tom enkele modellen die als een bom inslaan. De ideale aanvulling op onze ambachtelijke en tijdloze Pure®-collectie.

“De combinatie van de brutaliteit van het materiaal die het strakke lijnenspel karakter geven, is de kracht van Dauby waar ik resoluut achter sta en waar ik mij als ontwerper graag bij aansluit. Het niet perfect afgelikte product, maar een karaktervol stuk ambacht. Dat is waar ik voor kies”.

De PH2017-collectie: 100% Belgisch beslag van architect Tom Lenaerts

Allrounddesigner Tom Lenaerts is van alle markten thuis, en dat zie je. Landelijk, tijdloos of modern: deze artistieke duizendpoot neemt elke interieurstijl met de nodige finesse onder handen. Zijn voorkeur voor hout en staal is een mooie rode draad doorheen zijn werk en past perfect bij de visie van Dauby.

De samenwerking tussen Tom Lenaerts en Dauby komt dan ook perfect tot z’n recht in de strakke PH2017-collectie meubelbeslag. In deze reeks werden er zowel een meubelgreep als een meubelknop uitgewerkt. Het unieke samenspel tussen het traditionele materiaal en het strakke lijnenspel van het design zorgt voor de perfecte balans.

Voor zijn ontwerpen gaat hij trouwens terug naar de basis. De spanning creëert hij door te werken met penetrerende volumes, zoals je duidelijk kan zien bij de deurklink en deurgreep.

Zijn ontwerp is de basis voor een hele reeks van deur-, raam- en meubelbeslag, dat nu in zes materialen gegoten wordt:

  • Verouderd IJzer
  • Ruw Metaal
  • Ruw Brons
  • Ruw Brons Gepolijst
  • Wit Brons
  • Mat Wit Brons

Design versus traditie

Doorheen de hele collectie van Tom Lenaerts voor Dauby zie je een duidelijke balans. Meerbepaald een harmonieuze balans tussen het sobere maar tijdloze design en de traditionele manier van zandgieten waar Dauby zo bekend om staat.

Ook de keuze van de hierboven vermelde natuurlijke, warme materialen zorgen voor extra diepgang in de PH2017-collectie.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP