Stephanie Van Mechelen

Dauby & Patrick Retour komen op voor de planeet

Het is dezer dagen hot om actie te ondernemen tegen de opwarming van de aarde. Echt een noodzaak trouwens en dus komt het cd-liedboek ‘Time2save’ niks te vroeg!

Je kent Patrick Retour van zijn fameuze woonboeken, maar wist je dat hij ook sinds jaar en dag een bevlogen en sociaal bewogen singer-songwriter is en de man achter een reeks leuke en leerrijke cd-liedboeken? Eerder zong Retour al tegen pesten en voor vrede. En nu komt hij dus op voor de aarde en de natuur.

Dat ‘Time2save’ ook nu weer de steun en sympathie geniet van Annie en Holger van Dauby en hun hele team, valt niet te verwonderen. Bij het bedrijf achter Dauby klopt er immers een warm hart voor mensen jong en oud en ijvert men niet aflatend voor een betere wereld voor ons allemaal.

De auteur had het geluk voor dit project bij Uitgeverij Averbode te mogen samenwerken met klasbakken van muzikanten: Tuur Florizoone op accordeon en pianist Tars Lootens. Samen zingen en spelen ze de pannen van het dak!

Annie en Holger mochten bij Dauby officieel het eerste exemplaar van ‘Time2save’, vers van de pers, in ontvangst nemen uit handen van Patrick.

In ‘Time2save’ brengt Retour het verhaal van drie fietsende jongeren. Hun vriendin Lamia, die ze kennen van de jeugdbeweging en die dol is op paardrijden, alarmeert hen omtrent de ‘terraristen’ die ze heeft opgemerkt in een baai. Dat zijn terroristen die het milieu geweld aan doen. De slechteriken, gekend als Miss Mot Eroplos & Bad Matt, hebben er niet beter op gevonden dan onze alternatieve energiebronnen te gebruiken niet om de wereld te redden maar te vernietigen…

Samen trekken Ready Freddy, Merel, Aza Lea en Lamia ten strijde en wordt elk van hen uitgeroepen tot groenkampioen. Hulp krijgen ze van hun labrador Cor, de stoere orka Orkano, een gelaarsde wandelende tak, een parlement van uilen onder leiding van Krijswijs (met steeds zijn smartphone in de aanslag) en een wonderlijk liervogeltje genaamd Lalaliefke.

‘Time2save’ is een cd-liedboek dat inspireert om te zingen op school, in familieverband en in de vrije uurtjes. Met klinkende teksten die aanzetten om te lezen en voor te lezen. Door het integreren van allerlei didactische en gewoon leuke werkvormen, is het bovendien ook een interessante en gebruiksklare tool voor jong en minder jong. Inclusief kleurplaten, van-punt-tot-punt tekeningen, een bucketlist en een heus bordspel om gezellig samen te spelen!

Ben je ready om spannende avonturen te beleven samen met de bende van Ready Freddy? En help jij mee om de aarde niet vierkant maar rond te laten draaien?

Time2Save cover

Dankzij Dauby mogen we 10 exemplaren wegschenken! Reageer via mail of de social media en een onschuldige hand bepaalt de winnaars.

Info: www.averbode.be/time2save

Boek volledig in kleur en 60 blz dik, met tekeningen van Bart Vantieghem. Prijs: 30 euro. Met bijgevoegde cd waarop je hoorspel en meeslepende liedjes aantreft.

Nog interessant: www.averbode.be/time2stop & www.averbode.be/time4peace

Recent nieuws: Dauby is leverancier van een luxueus eco-hotel in Zweden waar men zweert bij authenticiteit, pure schoonheid en de liefde voor de natuur. En zo brengt Dauby ook weer mee zoden aan de dijk voor het milieu. De cirkel is rond. De aarde zal niet vierkant draaien.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP