Stephanie Van Mechelen

Als er één plekje muur is in het hele huis dat wat te verduren krijgt, dan is het wel net achter het kookfornuis in de keuken. Want overkokende soepen, spetterende spaghettisauzen en waterdampen zijn in de keuken dagelijkse kost!

Je beschermt deze muur dan ook het best met een goede spatwand zodat je rustig kan koken zonder je zorgen te maken over opspattend vet of kookvocht.

Op zoek naar een unieke spatwand? Maak dan kennis met de metalen of bronzen tegels van Dauby!

Uitvoering: Kral Keukens – Fotografie: Metha Eikens

Kiezen voor metalen tegels

Wanneer je op zoek gaat naar een spatwand voor je keuken, merk je dat er tal van mogelijkheden op de markt zijn.

Wil je echter eentje die tegen een stootje kan én je interieur een meerwaarde geeft? Dan ben je bij de hittebestendige Pure® Tiles van Dauby aan het juiste adres!

De metalen en bronzen tegels stralen pure luxe uit en passen onder meer perfect in een industrieel keukenontwerp of strakke, landelijke interieurs.

De tegels uit de Pure®-collectie zijn in zes uitvoeringen verkrijgbaar en in twee verschillende afmetingen:

  • Uitvoeringen: Wit Brons, Mat Wit Brons, Ruw Brons, Ruw Brons Gepolijst, Ruw Metaal, Verouderd IJzer.
  • Afmetingen: vierkant (10×10 cm) of rechthoekig (10×20 cm).

De versie in Wit Brons met een glanzend metallic effect komt bijvoorbeeld mooi tot zijn recht als spatwand in een gesofisticeerde, klassieke keuken. Voor een stoerdere look zijn de Pure® Tiles in Ruw Metaal dan weer een echte aanrader.

Uitvoering: ’t Hoogehuys – Fotografie: Hagemeier Fotografie

Laat je creativiteit de vrije loop door meerdere uitvoeringen te kiezen of kies één uitvoering voor je spatwand met een kleuraccent.

Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk: laat dit de blikvanger van je interieur zijn!

Tip: Wil je een extra harmonieus keukeninterieur? Kies dan Pure® Tiles in hetzelfde materiaal als het keukenbeslag van je kastjes.

Keukenbeslag

Een spatwand uit Pure® Tiles voor een authentieke uitstraling

De Pure® Tiles van Dauby zijn een unieke collectie van metalen tegels met een heel eigen look die terecht authentiek mogen worden genoemd.

De typische uitstraling krijgen ze door de ambachtelijke manier waarop ze gemaakt worden. Dat gaat namelijk volgens een eeuwenoud proces. De ruwe vorm danken ze aan de zandmallen waarin ze zijn gegoten. Die worden daar met de hand verfijnd.

Uniek mag je dus best letterlijk nemen: elke tegel is anders en kleine imperfecties benadrukken dan ook de karakteristieke uitstraling.

Onze Pure Tiles®-collectie bevat de perfecte tegels voor in jouw keuken!

Bekijk de Pure Tiles®-collectie

Een spatwand met een unieke patina

Bronzen en metalen keukentegels zijn een lust voor het oog. Maar omdat Pure® Tiles op ambachtelijke wijze uit natuurlijke materialen worden vervaardigd, krijgen de tegels na verloop van tijd een unieke patina. Deze zogenaamde living finish zorgt ervoor dat de tegels met de jaren nog mooier worden.

Uitvoering: Nicky Goossens

Keukenrenovatie zonder breekwerk dankzij de Pure®Tiles

Kan je keuken wel wat opfrissing gebruiken, maar heb je geen zin in een ingrijpende en stoffige renovatie? Je keuken renoveren kan ook prima zonder al dat vervelende breekwerk.

Door een nieuw kleuraccent of -thema te introduceren in je keuken, fris je je keuken meteen op! Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een nieuwe spatwand uit metalen tegels van de Pure®Tiles-reeks.

Een extra voordeel? De veelzijdige tegels kunnen geplaatst worden in elke keuken, ongeacht de stijl: van landelijk over industrieel tot tijdloos!

Uitvoering: Luypaert Interieurarchitectuur – Fotografie: Stijn Vereeken

Een eenvoudig onderhoud van je spatwand

Ook wat betreft het onderhoud van deze spatwand, zit je bij metalen en bronzen tegels goed: vetspatten en kalkaanslag kunnen eenvoudig verwijderd worden met een zachte doek en wat azijn.

Let op: zure of agressieve onderhoudsproducten tasten de tegels aan. Vermijd ook het gebruik van schuurmaterialen en schuurproducten.

Voor meer info over onze collectie Pure®Tiles, plaatsing en onderhoud staan wij je graag met raad en daad in onze showroom of via ons online contactformulier.

Vind een verdeler in je buurt

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP