Stephanie Van Mechelen

Ah de jaren ’80! Volumineuze kapsels, pofmouwen en fluo broeken: sommige dingen blijven beter waar ze waren.

Andere dingen daarentegen, zijn met recht en rede aan een serieuze comeback bezig. Zo zie je de laatste tijd bijvoorbeeld opnieuw webbing of gevlochten rotan opduiken in de interieurwereld.

Een jaren ’80-trend die je absoluut in huis wil halen!

Webbing :natuurlijk en handgemaakt

Het materiaal bij uitstek uit de jaren 80 is ongetwijfeld rotan.. Rotan accessoires, zoals manden, onderleggers of zelfs tuinmeubilair waren afgelopen zomer erg in trek door de natuurlijke en bohemian vibe die ze uitstralen.

Webbing is dan weer het fijne, rieten vlechtwerk waardoor er kleine gaatjes ontstaan. Deze “cannage” vind je terug bij het bekendste voorbeeld: de iconische Thonet-armstoel. Luchtig en stevig tegelijk!

Webbing wordt dan ook vaak gebruikt voor volgende zaken:

  • meubilair
  • kamerschermen
  • lampenkappen
  • woonaccessoires

De natuurlijke materialen en het grafische patroon geven samen een warme, huiselijke touch aan jouw interieur.

Badkamer met Pure - PMT meubelbeslag in Verouderd Ijzer
Klik op de afbeelding om het product te bekijken.

Webbing in combinatie met warme tinten

Webbing combineert uitstekend met warme tinten en de trendkleuren van dit seizoen.
Denk maar aan de Thonet-stoel in een warme, beige eetkamer of webbing accessoires tegen een zachtroze achtergrond. Super trendy!

Ook webbing in combinatie met oker, groen of zandtinten is een echte voltreffer voor een natuurlijke en botanische look. (vergeet ook de planten niet!)

De mogelijkheden zijn eindeloos, en passen in verschillende interieurs: van landelijk en klassiek, tot retro en bohemian. Er is echt voor ieder wat wils in deze 80’s woontrend!

Ambachtelijk meubel- en deurbeslag als perfecte match

En om het écht af te maken, kies je voor de handgemaakte accessoires of het meubel– en deurbeslag van Dauby!

Webbing is immers perfect combineerbaar met andere natuurlijke materialen, zoals: brons, smeedijzer, roest en britannium.

Onze Italiaanse fabrikant voorziet verschillende webbing motieven in zowel deur- als meubelbeslag. Neem maar eens een kijkje bij onze Fama Artwork collectie.

FAMA ARTWORK DAUBY (8)

Wil je de webbing woontrend combineren met een sierlijke touch? Ga dan voor de Pure® Plus-collectie met ronde afwerking.

PURE PLUS VO _ SCHOONHOVEN KEUKENS

Mag het wat strakker zijn? Dan is het Pure® Plus Q-gamma eerder de perfecte match voor jou!

Handdoekhouder Pure Plus Q met vierkante vorm in Ruw Metaal van Dauby

Wie ten slotte dan weer op zoek is naar de ideale overgang van oud naar nieuw, en de jaren ‘80-trends wil combineren met hedendaagse elementen, zit met de RDS Bronze-collectie dan weer helemaal op zijn plek.

ARCO SFEER RDS BRONZE AZ DAUBY

Al onze producten worden trouwens volgens aloude methode en op ambachtelijke wijze geproduceerd: handgegoten en vervolgens met de hand afgewerkt. De grove korrel en oneffenheden dragen zo bij tot de natuurlijke look en feel van de materialen.

Elk product is naast duurzaam dus ook authentiek en uniek!

Klaar om te cocoonen in jouw webbing interieur met Dauby-accenten? Ontdek ons hele gamma aan ambachtelijke accessoires en meubel-, deur- en raambeslag op www.dauby.be.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP