Stephanie Van Mechelen

Raamkrukken moeten niet alleen mooi zijn, ze moeten natuurlijk net zo goed stevig zijn. Je neemt ze dan ook dagelijks vast.

Wat dat betreft kunnen nieuwe materialen qua stevigheid nog steeds niet tippen aan authentieke, natuurlijke materialen. Raamkrukken in authentieke materialen roepen bovendien een bepaalde geschiedenis op, vaak één van nostalgie en landelijkheid. Ze kunnen ook evengoed voor een tijdloze of moderne touch zorgen.

Meer weten over de verschillende materialen en toepassingen? Lees dan snel verder!

Raamkrukken in brons voor een vleugje geschiedenis

Een materiaal dat perfect die geschiedenis terug tot leven kan brengen is brons. Kiezen voor raamkrukken in brons is kiezen voor stevige raamkrukken die de indruk wekken de tand des tijds moeiteloos te kunnen doorstaan. En dat is ook zo, want bronzen raamkrukken vragen slechts een minimum aan onderhoud en gaan jarenlang mee.

Je kan bovendien kiezen tussen verschillende soorten brons voor de perfecte match met je woonstijl:

Raamkrukken in Smeedijzer of Verouderd IJzer voor nostalgische authenticiteit

Ook met ijzer kan je natuurlijk heel veel kanten op. Om qua design echt die authentieke sfeer op te roepen heb je met ijzer heel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor raamkrukken in Verouderd IJzer of Smeedijzer.

Deze raamkrukken zijn ontworpen met het oog op een nostalgische look. Hierdoor lijkt het alsof ze al heel veel jaren meegaan.

Ideaal dus om een nostalgische atmosfeer te creëren in je interieur.

Afsluitbare raamkrukken voor jouw buitenraam

Is inbraakbeveiliging belangrijk voor jou en wil je investeren in goede preventiemaatregelen? Dan zijn raamkrukken misschien niet het eerste puntje op de prioriteitenlijst.

Toch zijn afsluitbare raamkrukken een eenvoudige en uiterst effectieve aankoop waardoor je nog jaren op beide oren kan slapen.

Extra beveiliging

Geen deurbeslag zonder bijpassend raambeslag, dat is zeker. Maar wat als je graag extra beveiliging wil voorzien voor je buitenramen?

De moderne inbreker zal immers niet snel zomaar het glas breken en zo zijn weg naar binnen banen, als hij zich daarbij zal bezeren en ook de buren kan alarmeren. Eerder zal hij een fijn gaatje boren ter hoogte van de raamkruk en vervolgens deze raamkruk met een lange priem doen kantelen. Geen luid gedoe, simpel en clean.

Met een raamkruk met extra beveiliging ben je de inbrekers in dit geval alvast te snel af! Zo zullen inbrekers nog wel een gaatje kunnen boren, maar het raam van buitenaf openen met een priem wordt onmogelijk met dit type veiligheidsbeslag.

Dauby biedt dan ook raamkrukken aan met draai-/kiepmechanisme die bovendien afsluitbaar zijn met een sleutel.

Houd hier enkel rekening met het type raambekleding, aangezien afsluitbare raamgrepen dieper zijn.

Geen compromis, wel de perfecte combinatie

Vaak kiezen mensen toch voor niet-afsluitbare raamkrukken om het mooiste plaatje te kunnen neerzetten. Met onze afsluitbare raamkrukken wordt kiezen echter helemaal niet meer verliezen; alle gewone raamkrukken zijn tenslotte ook als afsluitbare raamkruk te verkrijgen.

Bovendien biedt Dauby zoveel mogelijkheden aan, dat je interieurgewijs geen enkel compromis zal moeten sluiten. De bestaande raamkruk vervang je heel eenvoudig door raambeslag dat past bij je deurbeslag en zelfs bij je meubelbeslag.

Alle raamkrukken bij Dauby zijn bovendien ook verkrijgbaar in dezelfde stijlen en materialen als jouw deurklink, meubelbeslag en accessoires. Op deze manier kan je dezelfde interieurstijl in je hele huis doortrekken en alle elementen op elkaar afstemmen.

Op zoek naar passende raamkrukken voor binnen- of buitengebruik? Raamkrukken in authentieke materialen bieden heel veel voordelen ten opzichte van raamkrukken in moderne materialen. Ze zijn niet alleen stevig, maar roepen met hun design ook een sfeer van lang vervlogen tijden op.

Contacteer ons voor meer interieuradvies rond raamkrukken of vind jouw dichtstbijzijnde verdeler!

Verdelers

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP