Stephanie Van Mechelen - 15/07/2018 - 15 juli 2018

Wie op zoek is naar no-nonsense meubel- en deurbeslag, die zit goed bij het Pure-gamma van Dauby. De collectie bevat een mooie verzameling beslag die zich laat kenmerken door strakke en zuivere vormen. Geen beslag met sierlijke vormen en een complex design, maar wel rechttoe rechtaan. Wat het design van het Pure-beslag betreft vormt de periode van het Bauhaus de voornaamste inspiratiebron. Het Pure-beslag van Dauby vormt op die manier het meest geschikte beslag voor een modern interieur met een strak design.

Ambachtelijke productiewijze

Het rechtlijnige design van de deurklinken en meubelbeslag in het Pure-gamma wil niet zeggen dat het beslag zielloos zou zijn. Integendeel zelfs, het beslag uit het Pure-gamma wordt op een ambachtelijke wijze geproduceerd, waarbij een oude techniek gebruikt wordt die teruggaat tot ongeveer 3000 jaar voor Christus. De zuivere vormen worden zorgvuldig gegoten in zandvormen. Qua materialen wordt vaak gebruik gemaakt van wit brons en een legering, wat een heel stijlvol eindresultaat geeft.

Deurklink voor designliefhebbers

In het Pure-gamma springt deze deurklink meteen in het oog. De deurklink weerspiegelt perfect het strakke design en de zuivere vormen waarvoor het Pure-gamma bekendstaat. Het model ontstond rond 1920, tijdens de glorieperiode van het Bauhaus, en de periode toen het begrip ‘design’ nog in zijn kinderschoenen stond. Deze deurklink valt ongetwijfeld zeer in de smaak bij echte designliefhebbers. Hij is te verkrijgen in verouderd ijzer, en wit brons.

DEURKLINK PHL + WC VO DAUBY PURE

Eenvoudige, maar warme meubelknoppen

Ook deze meubelknoppen tonen perfect aan waar Pure voor staat. Vierkanten meubelknopjes, met een strakke vormgeving, eenvoudiger kan het haast niet. Ondanks dit pure design straalt dit meubelbeslag toch voldoende warmte uit, door gebruik te maken van authentieke, warme en karaktervolle materialen, zoals wit brons en verouderd ijzer. Omwille hiervan vinden deze meubelknoppen perfect hun plaats in een jong en tijdloos interieur.

MEUBELKNOP PT25 & RAAMKLINK PHT VO DAUBY PURE

Beslag voor een jong en tijdloos interieur

Voor eenvoudig maar stijlvol deur- en meubelbeslag moet je bij het Pure-gamma van Dauby zijn. Strakke vormen worden perfect gecombineerd met een ambachtelijk productiewijze op basis van warme en authentieke materialen, zoals wit brons en verouderd ijzer. Het Pure-gamma huisvest het perfecte beslag voor een jong en tijdloos interieur. Bekijk zelf de collectie, en laat je verrassen.

This message was translated with the support of Flanders investment & trade
TOP