Voor al wie dacht dat Bauhaus een zelf-doe-markt was in de oostkantons, you’re missing out. Want voor wie van minimalisme houdt met een nostalgische insteek is Bauhaus immers een walhalla aan inspiratie! Pure materialen, functionaliteit en minimalisme zorgen voor een jong en tijdloos interieur. Bauhaus als inspiratie voor jouw interieur is dan ook absoluut het overwegen waard.

PROJECT SUMMUM INTERIORS - HSH DAUBY

Bauhaus als basis

 De Amerikaanse architect Louis Sullivan was de eerste die met het idee ‘vorm volgt functie’ op de proppen kwam. Bauhaus architecten ontwierpen dan ook niet langer met esthetiek als doel op zich, maar kozen voor functionaliteit en vermeden excessieve decoratie. Het vernieuwende Bauhaus brak dan ook met vorige stijlstromingen en opende een wereld aan strakke belijningen en nieuwe materialen. Staal, chroom, aluminium, glas, cement en beton zijn de favorieten materialen in de Bauhaus stijl, graag met opvallende contrasten aangebracht in de structuren en vormen.

Hedendaags minimalisme

Het strakke, rationele en functionele ontwerp van deze architectuur die in de jaren twintig ontstond, is tegenwoordig erg hip net omwille van zijn tijdloosheid. Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar is het dan ook begrijpelijk dat de Bauhaus stijl nog altijd even populair is.

Kies je voor Bauhaus deurbeslag, dan kies je voor coole, minimalistische esthetiek die tot zijn recht komt zowel in een klassiek als modern interieur.

Bauhaus deurbeslag

Zoals zijn naam al doet vermoeden, ontstond deze klink rond 1920 tijdens het hoogtepunt van de Bauhaus periode. Klassieke deurklinken die toch perfect in een modern interieur passen? Dat is het Bauhaus-deurbeslag! De rechthoekige vormen zorgen voor een strak design en eenvoud.

Jong en tijdloos

PQ: Dit strakke meubelknopje is te verkrijgen in 5 afmetingen (PQ15-PQ20-PQ25-PQ35-PQ45). Ondanks de rechte vorm straalt deze meubelknop ook warmte uit door de natuurlijke materialen waaruit het wordt vervaardigd. Ideaal voor een jong en tijdloos interieur. Deze meubelknop is eveneens prachtig in combinatie met de grepen PMQ, de deurklink PH1920 en de deurknop PQ45/50Q.

PROJECT SUMMUM INTERIORS - HSH DAUBY

In samenwerking met Summum Interors en Home Sweet Home.

Fotografie : Nick Cannaerts


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje






    TOP