Bouwen van A tot Z met oog voor detail


Een stoere villa als verlengstuk van zijn natuurlijke omgeving met grootse ruimtes. Comfortabel, veel privacy, schuine dak overkappingen en plasticiteit in het metselwerk maken samen met de verrassende interieurdetails en de praktische en beschutte tuin de luxe villa compleet. Tijdens de droogste zomer ooit gemeten voert de weg door een water- en lommerrijk gebied in Zuid-Holland naar de laatste woning in een doodlopende straat. Een luxe, duurzame en levensloopbestendige nieuwbouw villa in jaren ‘30 stijl doemt op uit het groen.

PROJECT ROTTERDAM - THE AOL

Uitgebalanceerd interieur

De voorzijde van de tuin biedt een open karakter naar de woning. De afscheiding met beveiligd stalen hekwerk bevindt zich aan beide zijkanten van het huis. Via de royale oprit en dubbele voordeuren kom je in de ruime entree. Voor het interieurontwerp werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, die werd gewonnen door Marco van Leeuwen van Atelier op Zolder. Door zijn rustieke materiaalgebruik met een warme en stoere uitstraling en de nauwe samenwerking met de bouwarchitect en opdrachtgever, is er eenheid gecreëerd in sfeer, belijning en kleur om binnen met buiten te verbinden. 

Over Atelier op Zolder

Stoere, warme interieurs met een persoonlijke inbreng van de opdrachtgevers zijn specifieke kenmerken van projecten van Atelier op Zolder. Ook bij deze villa wist het Brabantse bedrijf in samenwerking met Van der Padt & Partners Architecten een prachtig interieur te ontwerpen. Een interieur dat precies aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.
Atelier op zolder ontwierp het hele interieur plan, van de bepaling van de ruimtes tot en met de styling, kleuren en materialen. De uitvoering is door externe partijen gedaan, maar daarin heeft Atelier op Zolder wel geadviseerd. De woning is compleet nieuwbouw, maar het interieur ziet er doorleefd uit. Dat is ook de insteek van Atelier op Zolder.

“We werken uitsluitend met natuurlijke, robuuste materialen zoals oud hout. Dit zorgt voor een bepaald karakter, een uitstraling die jaren mee kan en de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan”, aldus eigenaar Marco van Leeuwen.

PROJECT ROTTERDAM - THE AOL

Van der Padt Architecten winnaar ontwerpwedstrijd

“Het moest een stoere, duurzame villa met veel privacy worden voor ons gezin met drie kinderen”, vertelt de heer des huizes. Ook een ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven en het echtpaar besloot afzonderlijk van elkaar een keuze te maken uit de ontwerpen van de uitverkoren architecten. “Unaniem kwam het ontwerp van Van der Padt & Partners Architecten als beste uit de bus, met schetsen die volledig overeenkwamen met onze woondromen”, vertelt de eigenaresse enthousiast. “Het meedenken, oog voor detail en het feit dat Van der Padt met zijn partners het hele bouwproces van A tot Z kan begeleiden, gaven de doorslag.”

Home from the prairie

Arno van der Padt is een architect die met zijn ontwerpteam het verleden graag combineert met zijn passie voor innovatie. Zijn inspiratie voor het ontwerp van deze luxe villa was een boek van Frank Lloyd Wright waarin met name de karakteristiek van het “prairie house” tot inspiratie heeft geleid. Arno paste dit toe op architectonische principes en zijn eigen benadering. Het resultaat? Onvoorspelbare en tegelijkertijd harmonieuze ruimtes die de bewoners zich thuis laten voelen. Het grote genieten kan beginnen.

In het centrale deel van het huis bevindt zich de knusse hogergelegen living met open haard, die gedeeltelijk wordt afgeschermd door een robuust kunstwerk van stoere keien.

PROJECT ROTTERDAM - THE AOL

Multifunctioneel

De gehele woning is onderkelderd en herbergt het souterrain met een gigantische multifunctionele ruimte met een gym, een complete wijnkelder en home entertainmentruimte. De koekoek zorgt voor de juiste lichtinval. In de duurzame woning is een technische ruimte gemaakt die is voorzien van gebalanceerde ventilatie-units en een warmtepompinstallatie die warmte biedt in de winter en koelte in de zomer.

In samenwerking met Van der Padt Architecten en Atelier op zolder

Fotografie: Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Stuur een berichtje

Een vraag ?
Stuur een berichtje


TOP