Safety first! Beste bezoeker, U bent van harte welkom in onze toonzaal! Momenteel werken wij uitsluitend op afspraak. Je kan ons bereiken via +32 3 354 16 86 of info@dauby.be

Draag aub een mondmasker en ontsmet uw handen met de gel die aan de inkom staat. Wij kijken er naar uit jullie opnieuw te kunnen ontvangen!

Een renovatie met emotie, een stijlevolutie en dat met authentiek beslag van Dauby. Een update van bij Valerie!


Na een renovatie van acht maanden verhuisde blogger en influencer Valerie Brems naar de overkant van haar straat, naar haar oorspronkelijke ouderlijke huis. Helemaal zelf gebouwd door haar vader heeft het huis extra veel emotionele waarde, een feit waar ze tijdens de werken specifiek rekening mee hielden.

Voordeurbeslag bij Valerie Brems in Verouderd Ijzer - zwart

Project renovatie

Als we iets doen, doen we het goed, dacht Valerie, en ze stripte het volledige huis. Ook alle binnenmuren moesten er aan geloven, en zelfs de chape werd er uit gehaald voor een nieuwe vloerverwarming. Alles, behalve de garage. Klein projectje.

“We hebben het huis wat eigentijdser gemaakt door grote lichtpartijen te plaatsen, maar hebben de authentieke elementen zeker willen eren. Er waren bijvoorbeeld al veel bogen oorspronkelijk voorzien, daar hebben we er zelf nog wat extra van toegevoegd.”

Stijl evolutie

Over de stijl die ze wou in het nieuwe huis moest Valerie niet te lang nadenken. “We wilden gaan voor hedendaags stijlvol en sfeervol, en dit doorheen het hele huis in alle ruimtes. Ik zie dit huis echt als een soort stijlevolutie, waarbij het interieur rustiger is dan het vorige. Wellicht hebben die twee kinderen en de daarbij horende ‘rommel’ wel iets mee te maken” lacht ze.

 

portret van Valerie Brems

Het interieur na de renovatie mocht dus wat meer rust en eenvoud brengen, al heeft Valerie zeker wat elementen van het vorige meegenomen. “De lampen en statement pieces die ik al verzameld had kwamen al heel vroeg in de interieurplannen aan bod. Soms werden ruimtes zelfs aangepast aan de verlichting die ik er wilde hebben. Zo hebben al mijn vintage schatten een plaats gekregen die hen alle eer aandoet!”

Maar ook de kinderen zijn tevreden, met het gepimpte speelkeukentje en het door Valerie en haar man gebouwde speelhuis.

Hoe houd je een huis zo opgeruimd en stijlvol met twee kinderen, wil ik nog weten. “We wilden evenveel openheid als in het vorige huis, maar wel meer praktische plekken om speelgoed en minder esthetisch aantrekkelijke zaken op te bergen. Zo hebben we een speelkamer boven waar de kinderen iedere ochtend iets mogen uitkiezen dat die dag mee naar beneden gaat.”

Aha, taking notes!

Deur- en raambeslag van Dauby

Voor het raam- en deurbeslag koos Valerie opnieuw voor authenticiteit, helemaal in lijn met de geest van de renovaties. “Onze ervaring met het beslag van Dauby in het vorige huis was echt top! Super kwalitatief en erg mooi van design. Ook via mijn socialmediakanalen krijg ik verrassend veel vragen over onze ramen, deuren en het gebruikte beslag. Meestal willen mensen advies over combinaties.”

“In het vorige huis hadden we vooral Ruw Brons Gepolijst als beslag, voor die Parisian chic-stijl. Ditmaal kozen we voor zwart beslag omdat we antracietkleurige, aluminium ramen combineerden met donkere, houtkleurige ramen en deuren. Dit geeft ook weer een ietwat rustiger effect.

We kozen opnieuw voor Dauby omdat de stijl en kwaliteit van het beslag ons zo goed beviel, maar ook vanwege het Belgische design en de duurzaamheid. Zo hebben we bijvoorbeeld in ons nieuwe huis dezelfde deurklinken kunnen ‘recycleren’ voor de binnendeuren. Voor ons is dit alles samen de perfecte combo bij Dauby!

Haar favoriete beslag na de hele renovatie zijn de krukjes aan de tuindeuren, zo zie je maar dat het geluk in kleine dingen kan zitten. En of er nog andere creatieve projecten in de pijplijn zitten?
“Voorlopig niet. Maar ons kennende kan daar snel verandering in komen!”

We houden het in de gaten, Valerie!

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje






    TOP