Een landelijk industriële keuken met een twist.


Voor de inrichting van deze landelijk industriële keuken maken we kennis met Pascalle en Patrick Smeets uit Kessenich. Het duo is eigenaar van ‘t Hoogehuys, een bedrijf met twee woonwinkels. Pascalle is er stylist, Patrick interieurbouwer. De ene winkel is gevestigd in een oud douanekantoor, waar vooral interieurs in landelijk industriële sfeer te zien zijn. In de andere tonen ze stoere, landelijke interieurs.

De landelijk industriële keuken in dit woonproject heeft een eigenheid zoals je die nog nooit gezien hebt. 

Het Dauby-meubelbeslag dat in dit keukendesign werd gebruikt? De PQ-35-vierkante knopjes in Ruw Brons (RB). Voor de PMR-96-keukengrepen werd gekozen voor een uitvoering in Ruw Metaal (RM).

Ambachtelijk beslag

Als beslag voor deze landelijk industriële keuken zijn PQ-35-vierkante knopjes van de Pure®-collectie van Dauby gebruikt. Dit merk levert beslag van metaallegeringen, zoals brons en Ruw Metaal.

“Ook de PMR-96-keukengrepen op de keuken zijn uit de strakke Pure®-collectie van Dauby, net als de tegels achter het fornuis.” Het zijn materialen die hier perfect passen.

Opvallend is de combinatie van verschillende uitvoeringen. Op de kasten tegen de wanden koos Pascalle voor Ruw Brons, waarvan de koperen tint mooi past bij de warme tinten van het hout en de fronten. De grepen op het eiland zijn dan weer uitgevoerd in Ruw Metaal.

Het ruwe, onbewerkte oppervlak van die grepen sluit perfect aan bij het stoere werkblad en de arduinen vloer. Het arduin komt weer terug in de naad van het eilandblad en in de lijst boven het fornuis. Het zijn allemaal elementen die bijdragen aan een sfeervolle en warme ruimte. 

Op maat gemaakte keukenkasten

Centraal in deze landelijk industriële keuken staat het eiland. Patrick heeft er een heel bijzondere combinatie van gemaakt met ijzer, glas, hout en composiet. Aan de kopse kant van het eiland zie je glazen hoeken met lades en een ijzeren frame. De houten lades hebben in de spuiterij een ijzerlaag gekregen. Daarna volgt er een oxidatieproces van drie weken, met uiteindelijk dit industriële effect. De eikenhouten keukenkasten zijn door Patrick op maat gemaakt in de eigen werkplaats en zijn zwart gebeitst.

Authenticiteit tot in de puntjes

Net zoals ‘t Hoogehuys, hecht Dauby veel belang aan ambachtelijk beslag. Al onze producten worden stuk voor stuk met de hand afgewerkt na het productieproces in zandmallen.

Bij Dauby wordt er ook gewerkt met natuurlijke materialen. Voor dit project werd er gekozen voor Ruw Brons, de meest pure vorm van brons. Het voordeel van dit materiaal? Dat het kleurvast en roestvrij is, zodat er geen extra beschermlaag moet worden toegevoegd! De ruwe afwerking komt tot stand doordat de gietresten worden verwijderd, zonder het verder te polijsten.

Het andere gebruikte materiaal, Ruw Metaal, is eveneens roestvrij en krijgt dezelfde afwerking na het zandgieten. De donkergrijze, betonachtige look van het materiaal zorgt voor een industriële finishing touch. Eigenheid gegarandeerd.Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP