Stoer en landelijk: nooit gedacht dat deze twee woorden samen hoorden? Bij het zien van deze handgemaakte keuken verander je misschien wel van mening. Schoonhoven Keukens toont hoe je met landelijke elementen toch de nodige stoerheid kan brengen in je keuken op maat.

De PBU-45-vlinderknopjes en de PMBU-128-keukengrepen van Pure®, en de handdoekstang met gesloten haakjes in het Verouderd IJzer/Zwart dragen met hun sobere vormgeving bij tot deze strak landelijke stijl.

Strak landelijke keuken op maat met de nodige schwung

Bij een strak landelijk interieur hoort een uitgelijnde vormgeving met de nodige fantasie en vloeiende vormen.

De PMBU-128-keukengrepen van Pure® werden gekozen omwille van de nonchalante vorm. Het model is ontstaan uit het vlindermeubelknopje en geeft deze keuken een onevenaarbaar cachet.

En om de speelse vlinderlijn door te trekken in deze strak landelijke keuken, werd er aanvullend gewerkt met de PBU-45-vlinderknopjes. Dit knopje blijft ondanks z’n luchtig lijnenspel toch de nodige strakheid behouden. Net daarom is deze meubelknop de perfecte aanvulling voor elke interieurstijl: van modern tot landelijk. En laat dit nu net een mooie mix van de twee zijn.

Exclusief maatwerk van de bovenste plank

Met 53 jaar op de teller is Schoonhoven keukens een gevestigde waarde in de keukenbouw. De keukenbouwer beschikt over een eigen atelier waar kwaliteitsvolle keukens worden vervaardigd. Elke keuken is bovendien op maat gemaakt.

Schoonhoven keukens zet zich in om de klant van vormgeving tot realisatie te ontlasten en ontfermt zich ten volle over het hele project. Net zoals Dauby heeft Schoonhoven oog voor detail en passie voor het artisanale. Zo kwam er een mooie samenwerking tussen de twee tot stand.

Een succesvolle samenwerking tot in de details

Net als Schoonhoven keukens legt Dauby de focus op ambachtelijke productieprocessen en een artisanale finishing touch. Dauby werkt voor de realisatie van authentiek raam-, meubel- en deurbeslag met een eeuwenoud gietproces in zandmallen.

Door deze techniek die 3.000 jaar voor Christus al werd gebruikt, krijgt ons handgemaakte beslag een ‘imperfecte’ look & feel die te zien is in het korrelige oppervlak van elk stuk.

Geen twee klinken zijn dezelfde.

En dat concept past prima bij de handgemaakte keuken van Schoonhoven. Uniciteit gegarandeerd!


  • In samenwerking met Schoonhoven Keukens
  • Fotografie: Hagemeier Fotografie

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP