Uniek meubelbeslag en oud hout voor een sfeervolle keuken.


De eigenaars van een woning in Rockanje (Nederland) selecteerden hun keuken op grond van een bestaand fornuis met landelijke uitstraling. Restyle XL bouwde er een keuken van gerecycleerd eikenhout omheen.

Voor het meubelbeslag van de keuken werd beroep gedaan op Dauby. De robuuste PMAF-230-meubelgreep werd doorheen de hele keuken gebruikt. Het Verouderd IJzer (VO) van de gekozen meubelgrepen past perfect bij de oude, gebruikte materialen.

Beton met oude eik en verouderd ijzer

In een vrijstaande, grondig verbouwde notariswoning uit begin negentiende eeuw
is een keuken gebouwd waarin oude eik gecombineerd werd met beton. Die combinatie was een specifieke wens van de bewoners in Rockanje.

Dennis van Oudenallen van Restyle XL: “De bewoners hebben een duidelijke voorkeur voor oude, gebruikte materialen. En dat is nu juist onze expertise: keukens bouwen van oud, gebruikt hout.”

Om die stoere, natuurlijke materialen kracht bij te staan, werd het meubelbeslag in de keuken op basis daarvan gekozen. De PMAF-230-meubelgreep in Verouderd IJzer heeft een natuurlijke, verweerde look die bijdraagt aan het authentieke karakter van de keuken. Bovendien is het gekozen robuuste model uit de Pure®-collectie, dat zowel horizontaal als verticaal in de keuken werd geplaatst, de perfecte aanvulling op de landelijke stijl van de keuken.

Voorkeur voor oude materialen

De nieuwe keuken is groot en staat in verbinding met de woonkamer. Het is een hoekkeuken met lage kasten die om het statige fornuis van Lacanche heen zijn gebouwd.

Dennis: “Niet alleen het gerecyclede hout bepaalt samen met het fornuis de uitstraling van deze keuken. Ook het acht centimeter dikke betonnen aanrechtblad is een blikvanger.”

Restyle XL maakte verder een stijlvolle kastenwand, eveneens van gebruikt eikenhout. In de kast is voldoende ruimte voor een koelkast, vriezer en wijnkoeler. Ook voor de boerenschouw – de stenen balusters leverde de klant zelf – gebruikte Restyle XL massief, gerecycled eikenhout.

“Ons hout is afkomstig uit oude panden. Door de tijd heen wordt het mooier en mooier. Het is een materiaal dat eindeloos gecombineerd kan worden.”

Ambachtelijk gesmede keukengrepen

Restyle XL en Dauby hebben veel raakvlakken. Net zoals Restyle XL zet Dauby hoog in op:

 • maatwerk;
 • natuurlijke materialen die mooier worden met de jaren;
 • authentieke, ambachtelijke eindproducten.

Het meubelbeslag in de keuken van dit project werd zorgvuldig op basis van deze eigenschappen uitgekozen.

Het ambachtelijke gietproces in zandmallen is een productieproces dat al eeuwenlang standhoudt. Nadat het beslag uit de zandmallen wordt gehaald, wordt het verder met de hand afgewerkt. Geen twee keukengrepen of meubelknoppen zijn daardoor hetzelfde. Ze hebben stuk voor stuk een unieke finish.

PROJECT RESTYLE XL_PMAF RM

De natuurlijke, warme materialen die Dauby gebruikt voor haar meubelbeslag, hebben elk een authentiek karakter. Sommige materialen hebben een verweerd uiterlijk, terwijl anderen bewerkt zijn met een living finish. Net zoals het gerecycleerde eikenhout, wordt het beslag van Dauby mooier met het ouder worden.

Dit zorgt voor een onevenaarbaar meubelbeslag in de keuken. Je mag zeker zijn van een ambachtelijk eindproduct met op-en-top eigenheid.Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP