Een strak landelijke loft: het beste van twee werelden.


Voor dit project werden twee appartementen smaakvol samengevoegd tot één prachtige, landelijke loft. Het interieur van het penthouse werd ingericht in een strak landelijke stijl.

Er werd gekozen voor lichte kleuren, gezellige stoffen en natuurlijke materialen om een knusse, intieme sfeer te creëren zonder al te veel tierlantijntjes.

Het moderne cachet van de landelijke loft is terug te vinden in het contrast van de sobere kleuren en de stoere, strakke deurgrepen in Verouderd IJzer.

Het pièce de résistance van dit strak landelijke pareltje vind je terug in de keuken. Een mix van zwarte en bronzen authentieke, handgegoten wandtegels aan de spatwand geven het geheel een unieke, moderne uitstraling.

Ontdek hoe je het beste van twee werelden kan verenigen in een strak landelijke loft!

Fotografie: Claude Smekens voor Wonen Landelijke Stijl 

Thuiskomen in een weldoordachte strak landelijke loft

Dat de eigenares net bij Nicky Goossens aanklopte voor de inrichting van haar gloednieuwe Limburgse penthouse, is geen toeval. “Ik kende haar al, want haar vorige woning had ik ook ingericht. Dat interieur was wat landelijker qua look, hier mocht alles strakker ogen.”

Strak staat hier echter allerminst synoniem voor kil. Integendeel zelfs. De wanden van de strak landelijke loft zijn gehuld in een lichte zandkleur, die gebroken wordt door kasten en deuren van zwart eikenhout.

Dat kleurcontrast met een hedendaagse look and feel, vinden we ook terug in het deurbeslag. De PH1920-deurklinken in Verouderd IJzer uit de Pure®-collectie zijn geïnspireerd op de Bauhausperiode: deurbeslag met een tikje nostalgie dat met zijn rechthoekig vormenspel perfect in een hedendaags interieur past.

Als ervaren interieurstyliste begon Nicky goed voorbereid aan de inrichting van deze strak landelijke loft. Samen met de bewoonster ging ze op zoek naar unieke interieuroplossingen. Niet alleen de grote lijnen, maar ook elk klein detail, zoals de tegels achter het fornuis en de greepjes op de kasten werden nauwkeurig onder handen genomen.

De PQ20-meubelknopjes van de keuken hebben een strak design dat toch de nodige warmte uitstraalt door het gebruik van het natuurlijke Verouderd IJzer. Het meubelbeslag is afkomstig uit de Pure®-collectie. Die is perfect inzetbaar bij zowel moderne als landelijke interieurstijlen. Ideaal dus in deze strak landelijke loft!

In de keuken van dit penthouse had ik al de zwarte, metalen tegels uit de Pure Tiles-collectie van Dauby voor ogen, maar heb ik er ook een aantal tegels in een bronsachtige goudtint aan toegevoegd.

Je woning inrichten met professionele ondersteuning

Interieurstyliste Nicky Goossens doet al jarenlang waar ze in uitblinkt: klanten ondersteunen bij de inrichting van hun woning. Met een zesde zintuig voor interieurdesign voelt ze perfect aan wat de noden en wensen zijn van elke klant.

Haar kenmerkende stijl is te vinden in elk interieurproject dat ze verzorgt, en staat garant voor:

 • luxe;
 • elegantie;
 • charme.

De kwaliteitsvolle stoffen, natuurlijke materialen en exclusieve details zorgen voor een authentiek interieur op maat waarin de persoonlijke stijl van de klant terugkomt.

Project Nicky Goossens - Penthouse in stijl

Genieten van strak landelijke details

Net zoals Nicky Goossens, voelt Dauby zich thuis in allerhande verschillende stijlen.

Daarom werd er bij het inrichten van deze strak landelijke loft gekozen voor authentieke details: het deur- en meubelbeslag en de metalen tegels van Dauby.

Wie Dauby kent, weet dat het assortiment uit handgemaakte stukken bestaat die een rijke geschiedenis en een uniek gietproces met zich meebrengen. 

Vol inspiratie, en klaar om aan de slag te gaan met de inrichting van jouw strak landelijke loft? Neem contact op met het Dauby-team voor meer informatie of vind je dichtstbijzijnde verdeler!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

  Stuur een berichtje
  Een vraag ?
  Stuur een berichtje


  TOP