Bij Dauby zijn we blij met partners met dezelfde filosofie, en trots om de kers op de taart te zijn van hun projecten.


Martens en Dochters wordt geleid door Marjon, een enthousiaste interieurstyliste die de liefde voor handgemaakte en authentieke keukens al vroeg van haar vader meekreeg. Enige tijd stonden ze samen aan het roer, sinds 2012 doet Marjon het alleen, met de technische hulp van haar echtgenoot. Hun filosofie is eenvoudig: een persoonlijke aanpak voor een op maat gemaakte keuken, waarbij het eindplaatje volledig zal kloppen. Van ontwerp, advies tot zelfs het produceren van op kleine schaal handgemaakte keukens, Marjon doet het allemaal.

De persoonlijke aanpak van Martens en Dochters

De persoonlijke benadering zit hem in het leren kennen van de mensen, de materialen, de tijd van de woning (art deco, jugendstil, …) en hiermee aan de slag te gaan. Met respect voor oude, originele elementen wordt er samen met de klanten een eigen plaatje gecreëerd. De keukens worden aangepast aan de stijl van de woning, maar vaak ook met een knipoog naar nu. Dit geeft ze de originaliteit die je ergens anders nooit zal vinden.

Mensen die bij Martens en Dochters komen aankloppen voor een nieuwbouwproject kunnen eveneens een mix van nieuwe en oude materialen verwachten, om een eigentijdse stijl en persoonlijkheid aan de woning te geven.

Soms gaat Martens en Dochters een stapje verder, en zitten ze mee aan de ontwerptafel voor de rest van de woning. Bij een recent project werd ook de bijkeuken, het badmeubel en het toiletmeubel ontworpen door Marjon.

In wat origineel een oude boerderij en stal was die de familie al decennia lang toebehoorde, kozen de eigenaars voor een creatieve renovatie met respect voor de oorspronkelijke elementen. In de bijkeuken wilden ze vooral knallen met kleur, de keuken kreeg dan weer een stoer eiken eiland met op de kop een koffiehoek. Het paradepaardje werd een groot Aga-fornuis zodat koken voor een groot gezin voortaan haalbaar is én stylish kan.

Passie voor authenticiteit

Wat Martens en Dochters zo uniek maakt zijn de passie voor authenticiteit en details, de focus op een handgemaakte keuken en de nauwe samenwerking met de klant.

Marjon houdt ervan te werken met massieve houten fronten, liefst handgeverfd, en met natuursteen waarop je doorheen de jaren de natuurlijke gebruikssporen zal gaan zien. Daarnaast werkt ze ook graag met mooie fornuizen van onder andere Aga en Lacanche, die perfect bij Marjon’s stijl passen en daarbij van hoge kwaliteit zijn.

De klik met Dauby

Vanuit deze passie voor ambacht, authenticiteit en kwaliteit kwam Martens en Dochters haast automatisch bij Dauby terecht. Andere leveranciers voor hang- en sluitwerk hadden vaak niet dat juiste knopje of greepje, en bij Dauby vindt Marjon tot op vandaag steeds haar ding. Omdat alle producten naar de beoogde kleurkeuze en finish af te stijlen zijn, is de juiste klink op de deur of de meest gepaste deurbel snel gevonden.

Ook Dauby’s persoonlijke aanpak vinden ze bij Martens en dochters een absolute meerwaarde: het goede contact met de vertegenwoordigster, en het feit dat Dauby soms zelfs op locatie mee op zoek gaat naar het ontbrekende puzzelstukje.

Dauby in 3 woorden is voor Marjon: smaakvol, meedenkend en vernieuwend. Haar favoriete Dauby-producten zijn vooral afhankelijk van het type woning, maar in de categorie stoer wint de PMC in Ruw Metaal en als mooie klassieker kiest Marjon de ronde knoppen PT-25 in VO of Ruw Brons.

Meer informatie over ons authentiek raam-, deur- en meubelbeslag? Of een vraag voor het Dauby-team? Contacteer ons, we helpen je graag verder!

In samenwerking met Martens en Dochters
Fotografie: Jimke Joling

Bij Dauby hopen we dan ook samen nog vele mooie dingen te verwezenlijken!

 

Bekijk onze projecten

Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP