Een landelijke villa met authentiek karakter als buitenverblijf.


Emmely en Jo kochten het domein ‘De Verkeerde Wereld’ in Oostrozebeke als buitenverblijf. Op het voormalige recreatieterrein bouwden ze een gloednieuwe hoeve die één en al landelijke elegantie uitstraalt.

Dat het om een nieuwbouwproject gaat, merk je in ieder geval niet aan het interieur. Door het gebruik van oude materialen denk je dat deze landelijke villa een gerenoveerde, authentieke hoeve is. Daarom werd als kers op de taart gekozen voor PMBU- en PBU-meubelbeslag, PHL-raambeslag en PHT/50R-deurbeslag. Al dit beslag komt uit de Pure®-collectie in de uitvoering Verouderd IJzer (VO).

Het gebruik van oude, natuurlijke materialen

In de landelijke villa zijn vooral oude materialen gebruikt in combinatie met materialen met een doorleefde afwerking. Hierdoor denk je dat het een gerenoveerde, authentieke hoeve is.

De dorpels zijn in blauwe steen en kregen een verouderde look. Het lijkt of de treden door de tijd zijn uitgesleten. Alle binnendeuren zijn gemaakt uit oude wagonplanken.

De deur naar de kelder is een antiek exemplaar en de schouwmantel uit de vijftiende eeuw kon Emmely op de kop tikken nog voor de bouwplannen klaar waren. De binnenmuren en de trap zijn met leem afgewerkt.

Doorheen het buitenverblijf wordt gebruikgemaakt van de meubelgrepen-, knoppen en klinken van Dauby, beter genaamd de ‘vlinderlijn’. Je ziet modellen PBU-45 en PMBU-128 in Verouderd IJzer (VO) op de kasten en lades, en deurklinken PHT en PHL in Verouderd IJzer (VO) op de deuren en ramen.

Er zijn ook handdoekstangen gebruikt in de keuken en badkamer om strakke plaatje compleet te maken.

Authentiek beslag voor een passend totaalplaatje

Interieurarchitecte Laetitia Deknudt:

“De bewoners hebben mij al in een vroeg stadium gecontacteerd. Dat had als voordeel dat ik mee kon nadenken toen het bouwproces nog volop in ontwikkeling was. Denk bijvoorbeeld aan de positie van de badkamers en de keuken, de stopcontacten, de verlichting… Alles is perfect op elkaar afgestemd.”

En dat is precies de reden waarom er werd gekozen om deze authentieke hoeve – waar overal kleine, unieke imperfecties in verweven zitten – af te werken met uniek sierbeslag van Dauby.

De Pure®-collectie introduceert natuurlijke en hoogwaardige materialen in de wereld van het deur-, raam- en meubelbeslag. Door het gebruik van natuurlijke materialen doorheen de hele hoeve, is deze collectie een evidente keuze voor deze stijlvolle, landelijke villa.

Een eeuwenoud productieproces voor een uniek beslag

Er werd gekozen voor Verouderd IJzer om de keuze van doorleefde materialen kracht bij te staan. Dauby werkt uitsluitend met natuurlijke, warme materialen die een leven lang meegaan.

Het gietproces in zandmallen zorgt voor kleine oneffenheden en een korrelig oppervlak die het beslag een charmant cachet geven. Hierdoor is elk stuk uniek en krijgt het een artisanale oude look.

Het authentieke karakter van de landelijke villa werd tot in de puntjes onder handen genomen. Het plaatje klopt over de hele lijn. En dat zie je.

In samenwerking met Laetitia Deknudt en Wonen Landelijke Stijl

Fotografie: Jonah Samyn 


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP