Even voorstellen

Emmely en Jo kochten het domein ‘De verkeerde wereld’ in Oostrozebeke (BE) als buitenverblijf. Op het voormalige recreatieterrein realiseerden ze een gloednieuwe hoeve.

“We wisten al snel: op deze plek moet onze eigen boerderij komen” Emmely, bewoonster

PROJECT LAETITIA DEKNUDT

Zoektocht naar buitenverblijf

Emmely en Jo waren op zoek naar een buitenverblijf. In het weekend wilden ze de stad en hun drukke zaak ontvluchten. Iets aan de kust of in de Ardennen, dat zou het worden. Ze gingen op zoek naar een stuk bouwgrond of een huis om te verbouwen. Dat bleek moeilijker dan gedacht, tot het domein ‘De verkeerde wereld’ in Oostrozebeke (BE) te koop kwam. Het domein was
eigendom van de paters Minderbroeders en werd gebruikt als kampplaats voor jeugdbewegingen. Toen ze het terrein bezochten, bleken al hun wensen meer dan vervuld. De hoeve ligt in een groene, landelijke omgeving zonder storende hoogspanningsmast of varkensboerderij vlakbij. Het domein is bijna 15.000 vierkante meter groot. Achteraan in de vallei vloeit de Mandel in een grote bocht langs beschermde knotwilgen en groene weilanden. Een rij Italiaanse populieren van wel dertig meter hoog domineert galant het landschap.

Vroeg nadenken 

Interieurarchitecte Laetitia Deknudt: “De bewoners hebben mij al in een vroeg stadium gecontacteerd. Dat had als voordeel dat ik mee kon nadenken toen het bouwproces nog volop in ontwikkeling was. Denk bijvoorbeeld aan de positie van de badkamers en de keuken, de stopcontacten, de verlichting … Alles is perfect op elkaar afgestemd.”

PURE PMBU VO PROJECT LAETITIA DEKNUDT
KASTEN: PMBU & PBU VO COLLECTIE PURE – RAAM: PHL VO COLLECTIE PURE – DEUR: PHT/50R VO COLLECTIE PURE

“Dankzij de oude materialen denk je dat het een gerenoveerde, authentieke hoeve is” Emmely, bewoonster

Oude materialen

In de hoeve zijn vooral oude materialen gebruikt in combinatie met materialen met een doorleefde afwerking. Hierdoor denk je dat het een gerenoveerde, authentieke hoeve is. De dorpels zijn in blauwe steen en kregen een verouderde look. Het lijkt of de treden door de tijd zijn uitgesleten. Alle binnendeuren zijn gemaakt in oude wagonplanken. De deur naar de kelder
is een antieke deur en de schouwmantel uit de vijftiende eeuw kon Emmely op de kop tikken nog voor de bouwplannen klaar waren. De binnenmuren en de trap zijn met leem afgewerkt.

Doorheen heel de woning word gebruik gemaakt van de meubelgrepen-, knoppen en klinken van Dauby, beter genaamd de ‘vlinderlijn’. Modellen PBU-45 en PMBU-128 in Verouderd Ijzer (VO) op de kasten en lades. Deurklinken PHT en PHL in Verouderd Ijzer (VO) worden toegepast op de deuren en ramen. Ondanks meer fantasie in de uitwerking, blijven deze hun strakheid behouden. Er zijn ook handdoekstangen gebruikt in de keuken en badkamer om te vervolledigen. 

In samenwerking met Laetitia Deknudt en Wonen Landelijke Stijl

Fotografie: Jonah Samyn 

Stuur een berichtje

Een vraag ?
Stuur een berichtje


TOP