De bouwstijl van een manoir wordt gekenmerkt door het gebruik van duurzame materialen, zoals massief eikenhout en natuursteen. De voorkeur gaat naar recuperatiematerialen die een tweede leven krijgen, óf nieuwe bouwmaterialen die kunstmatig worden verouderd.

Verder is er veel aandacht voor eenvoudige vormen en symmetrie, ingetogen kleuren en klassieke elementen, in het oog springende details en smeedijzer.

Om de lijn van duurzame en natuurlijke materialen in het meubelbeslag door te trekken, werd er gekozen voor de PT-20– en de PBU-45-meubelknoppen, alsook de PMBU-meubelgreep in Verouderd IJzer.

Vlinderknopjes voor een speels effect

In het interieur werd er gekozen om de pure, sobere bolvorm van de PT-20-meubelknoppen te combineren met de speelse PBU-45-vlinderknopjes. Die zijn geschikt voor nagenoeg elke interieurstijl en zorgen voor een strakke én speelse touch.

De PMBU-meubelgreep ligt in dezelfde lijn als het vlindermeubelknopje. Deze greep heeft een nonchalante vorm, maar geeft elk meubel een onmiskenbare en krachtige uitstraling. De greep onderscheidt zich door haar unieke design.

Al deze elementen komen uit de Pure®-collectie die natuurlijke en hoogwaardige materialen, zoals Verouderd IJzer, bevat. Ideaal om elk interieur van een authentieke afwerking te voorzien!

Massief eikenhout als rode draad

Eiken Project ontwerpt en levert al jaren maatwerk in massief eikenhout.

Deze getalenteerde houtbewerkers leveren uitsluitend maatwerk in hoogwaardige massieve eik. De planken die worden gebruikt dragen nog de sporen van honderd jaar langzame groei in duurzaam beheerde productiebossen.

Frederik en zijn vrouw vielen als een blok voor het werk van dit bedrijf. Ze zijn laaiend enthousiast over wat Rita Ràcz voor hen realiseerde, en de manier waarop ze hun wensen in vervulling liet gaan.

Het pronkstuk van ‘Eiken Project’ in deze woning is zonder twijfel de keuken, het hart van het huis. Het is de plek waar het gezin gemoedelijk vertoeft in een sfeer die nostalgie oproept. Daarom zijn alle elementen van massief eikenhout: van fronten en laden tot zijwanden en legplanken. Tegelijkertijd is de keuken voorzien van alle moderne gemakken.

Eiken Project blinkt uit in het combineren van functionaliteit en schoonheid.

Een mooi voorbeeld daarvan is de kast die in de achteringang prijkt. Het ontwerp is sober en verfijnd, biedt veel handige opbergruimte en is nog veelzijdig ook. Omdat ze tegen een stootje kan, is het een ideale zitbank voor de drie kinderen van het gezin. Kortom, een duurzaam stuk dat generaties lang meegaat.

Dat geldt trouwens voor alle realisaties van Eiken Project: tijdloze ontwerpen die trots de tand des tijds doorstaan.

Uniek meubelbeslag van Dauby als finishing touch

Zowel het rustieke beslag van Dauby als het elegante kraanwerk en de imposante gootsteen, werden feilloos in het grote geheel ingewerkt. Het benadrukt nog maar eens de aandacht voor details die zo kenmerkend is voor Eiken Project: subtiele accenten die een wereld van verschil maken.

Om de authentieke look & feel van massief eikenhout kracht bij te zetten, werd er gekozen om met het duurzame en natuurlijke materiaal Verouderd IJzer te werken voor het meubelbeslag.

Dit materiaal is onderhoudsvrij en het authentieke karakter van de natuurlijke verwering zorgt voor een mooie aanvulling op de massieve eik van het project.Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP