De bouwstijl van een manoir wordt gekenmerkt door het gebruik van duurzame materialen zoals massief hout en natuursteen. De voorkeur gaat naar recuperatiematerialen die een tweede leven krijgen, óf nieuwe bouwmaterialen die kunstmatig worden verouderd. Verder is er veel aandacht voor eenvoudige vormen en symmetrie, ingetogen kleuren en klassieke elementen, beeldbepalende details en smeedijzer. 

Maatwerk van de bovenste plank

Eiken Project heeft ongeëvenaarde ervaring in het ontwerp en de fabricatie van maatwerk in massief eikenhout. Frederik en zijn vrouw vielen als een blok voor het werk van dit bedrijf, dat ze trouwens via een reportage in dit magazine leerden kennen. Ze zijn laaiend enthousiast over wat Rita Ràcz voor hen realiseerde en de manier waarop ze inspeelde op hun wensen.

PBU-45 VO PURE COLLECTIE
MEUBELKNOP PBU-45 (VO, PURE COLLECTIE)

Kloppend hart in eikenhout 

Het pronkstuk van Eiken Project in deze woning is zonder twijfel de keuken waarvan alle elementen van massief eikenhout zijn: van fronten en laden tot zijwanden en legplanken. De keuken vorm thet hart van het huis. De plek waar het gezin gemoedelijk vertoeft in een sfeer die nostalgie oproept en toch voorzien is van alle modern comfort.

PT-20 + PBU-45 VO PURE COLLECTIE
MEUBELKNOP PT-20 + PBU-45 + MEUBELGREEP PMBU (VO, PURE COLLECTIE)

Het rustieke beslag van Dauby, het elegante kraanwerk, de uit de kluiten gewassen gootsteen, … Eiken Project integreerde alles feilloos in het grotere geheel. Zo benadrukken ze nogmaals de aandacht voor details die zo kenmerkend is voor Eiken Project: Subtiele accenten die een wereld van verschil maken. 

Missie geslaagd

Eiken Project blinkt uit in het verzoenen van functionaliteit en schoonheid. Een mooi voorbeeld daarvan is de kast die in de achteringang prijkt. Het ontwerp is sober en verfijnd, biedt veel handige opbergruimte en is nog veelzijdig ook. Omdat ze tegen een stootje kan, is het een ideale zitbank voor de drie kinderen van het gezin. Kortom, een duurzaam stuk dat generaties lang meegaat. Dat geldt trouwens voor alle realisaties van Eiken Project: tijdloze ontwerpen die trots de tand des tijds doorstaan.

 

In samenwerking met Eiken Project

Fotografie: Claude Smekens

Stuur een berichtje

Een vraag ?
Stuur een berichtje


TOP