Moderne hoeve in landelijke setting.


De Kaleihoeve is een prachtige, moderne hoeve met geschiedenis. Het voormalig veebedrijf werd in samenwerking met het architectenduo Verfaillie-Boucquet omgetoverd tot een charmant vakantiehuis met feestzaal en diverse faciliteiten. Om het authentieke karakter van dit historisch pand door te trekken tot in de kleinste details, werd er gekozen voor het raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby.

Zowel het vlinderknopje (PBU) in Verouderd IJzer (VO) als de meubelgreep (PMBU) die ontstaan is uit het vlindermeubelknopje, vinden we terug in de moderne hoevestijl van dit project.

Stukje paradijs midden het groen

De buitenkant bleef ongewijzigd, maar binnen werd de oude, donkere hoeve volledig gestript en getransformeerd tot een open en licht geheel. Het resultaat is dan ook een authentiek ogende hoeve met binnenin alle hedendaags comfort en een tijdloze vibe. De gevel werd gekaleid en vormt een slotstuk met de feestzaal. Meteen weten we ook van de naam van het domein van komt.

Zowel het vlinderknopje (PBU) in Verouderd IJzer (VO) als de meubelgreep (PMBU), die geïnspireerd werd door het vlindermeubelknopje, zijn terug te zien in de moderne hoeve. De nonchalante vorm springt in het oog en geeft zo meer cachet aan een deur of een meubelstuk. De deurklinken, eveneens in Verouderd IJzer, zijn geïnspireerd op het Chemin de Fer-model dat in 1883 speciaal ontworpen werd voor de luxueuze eetwagons van de Oriënt Express.

De PhL “L+L” van Pure® steekt dit historisch model in een nieuw kleedje met een speelsere maar tegelijk ook krachtige vorm. Ook de handdoekhouder in de keuken is er eentje van Dauby. Niet alleen esthetisch mooi, maar ook heel praktisch in gebruik door de korte steunen.

Duurzaam, energiebewust en kwalitatief design

Het bouwkoppel had oorspronkelijk een kleine renovatie van deze moderne hoeve in gedachten, maar het heeft anders uitgepakt.

“De stal wilden we opnieuw gebruiken voor vee en de woning gewoon wat opsmukken, maar het is een grootser project geworden”, lacht de bouwvrouw.

Voor het ontwerp werd beroep gedaan op het architectenduo Verfaillie-Boucquet. Rheinholt Verfaillie nam hierbij de architecturale structuur voor zijn rekening en echtgenote Miet Boucquet stond in voor de volledige interieurinrichting. De landelijke stijl primeert en doet de omgeving alle eer aan.

Dit duo kiest voor unieke vormen en duurzame materialen die door hun eigenheid de nodige kleur, warmte en aangename sfeer aan elk project geven. Ze geven de voorkeur aan kwaliteit boven modieuze vondsten. Het resultaat is een degelijke, franjeloze en energiebewuste architectuur die inspeelt op de noden van de gebruikers en hun omgeving.

Natuurlijk raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby

Het zijn de details die zorgen voor perfectie en dat is dan ook het motto van Dauby, exclusief fabrikant van raam-, deur en meubelbeslag.

De Dauby-collectie past volledig in het landelijke interieurconcept van de Kaleihoeve waar zelfs de kleinste details perfect aansluiten bij de stijl en de smaak van de eigenaars.

Elk stuk dat bij Dauby ontworpen en gemaakt wordt, is uniek.

“Het ontleent zijn karakter aan het handwerk in het ambachtelijke productieproces of aan de signatuur van de ontwerper. Een ‘Dauby’ is dan ook ontworpen ‘voor het leven’”.

Dauby werkt uitsluitend met natuurlijke en recycleerbare materialen zoals natuurbrons, wit brons, ruw brons, britannium, gietijzer, enzovoort. Kortom, stevige en kwalitatieve materialen. Alle producten worden op authentieke wijze gegoten in zandmallen en daarna verder met de hand afgewerkt.

“De producten krijgen steeds meer karakter en uitstraling naarmate ze gebruikt worden. Met de tijd wordt de patina steeds mooier. Onderhoud is dus niet nodig. Laat het natuurlijk verloop maar gewoon zijn gang gaan”, meent Dauby.

Fotografie: Home Sweet Home – Nick Cannaerts 


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade

    Stuur een berichtje
    Een vraag ?
    Stuur een berichtje


    TOP