Een landelijke inrichting met speelse authenticiteit .


Door een strakke lijn aan te houden bij dit interieurproject krijgt, de landelijk inrichting van deze woning een eigentijds karakter. De klinken, trekkers, grepen en handdoekrekken met Dauby-kwaliteitslabel sluiten perfect aan bij het geheel omdat er een sobere authenticiteit van uitgaat.

Landelijk en toch eigentijds

Dauby-beslag geeft het maatwerk in deze woning een meerwaarde. Het is niet alleen goed voor een nostalgisch accent: het brengt ook warmte en zorgt in zowel klassieke als moderne interieurs voor sfeer.

Laten we beginnen bij het begin: het deurbeslag. De ranke robuuste greep in Donker Brons (AZ), uit de Giara®-serie van Dauby, geeft de voordeur cachet.

De binnendeuren werden uitgerust met BE1216-deurklinken uit de Créations du Fer-collectie in Roest (RC) voor een onevenaarbare, tijdloze schoonheid.

Tweede stop: het hart van de woning. De traditionele, landelijke inrichting van de keuken komt ook terug in het meubelbeslag van de keukenkastjes. De BT254-meubelknopjes in Roest (RC) geven een rustieke, warme touch aan het geheel.

Op de benedenverdieping vinden we De Créations du Fer-collectie in Roest terug. Dat roestproces is volledig natuurlijk: het gietijzer laat men organisch roesten, daarna wordt het geborsteld en behandeld met donkere bijenwas om verder oxideren te vermijden.

Tip: prefereer je een egaler effect of vind je dat er te veel kleurverschillen zijn? Grijp dan zelf naar de boenwas.

De maatkasten van de dressing en de badkamerkasten werd uitgerust met meubelbeslag uit de vlinderlijn van de Pure®-collectie. Deze meubelknop type PBU45 van Dauby, in Verouderd IJzer met een zwart patina, brengt door zijn vorm luchtigheid in het kader. Net alsof er vlindertjes rondfladderen.

Tot slot kreeg de slaapkamer een elegante toets met het historische Chemin de Fer-meubelbeslag. De naam ‘Chemin de Fer’ van dit schattige kleinood van Dauby brengt ons terug naar de negentiende eeuw toen de luxueuze Oriënt Express tussen Londen en Istanbul spoorde. Op die legendarische trein kon je immers deze spoorwegkruk terugvinden.

Een creatieve aanpak van de landelijke inrichting

Wat voor een extra speels en gepersonaliseerd effect zorgt in deze landelijke inrichting, is de mix van verschillende collecties van Dauby.

Interieurarchitecte Anneke Cosaert van Cos-Art heeft voor dit project haar creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Voor elke ruimte in dit woonproject met landelijke inrichting werden alle elementen met de nodige zorg uitgekozen. En daar staat Anneke voor bekend. Creatief maatwerk zonder grenzen!

Een authentieke landelijke inrichting tot in de details

Benieuwd wat het authentieke raam-, deur- en meubelbeslag van Dauby zo typeert? Dauby staat altijd garant voor dezelfde waarden en normen. Net zoals in deze landelijke inrichting is elk stukje beslag van Dauby:

  • met de hand afgewerkt;
  • vervaardigd uit natuurlijke materialen;
  • gemaakt door een authentiek gietproces in zandmallen;
  • ontworpen volgens een ergonomisch design;
  • voorzien van kleine imperfecties voor een unieke look & feel.

Stuur een berichtje

Een vraag ?
Stuur een berichtje


TOP